Щойно в Черкаській ОДА відбулася зустріч представників влади з делегацією представництва ЄС в Україні. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренка дуже виразно прочитав з аркуша текст привітання, виокремивши серед успішних проект ЄС-ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» та проект розвитку багатофункціональних кооперативів. У доповіді він наголосив на необхідності розвитку місцевих громад на шляху до здійснення реформ в Україні, інформує кореспондент «Прочерку».

Директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік роз’яснив, що в рамках процесів реформування в Україні область потребує експертів з питань децентралізації.

– У процесі об’єднання громад потрібно багато чого роз’яснювати, бо є багато міфів, які народжуються внаслідок нерозуміння цього процесу, - зазначив Карманнік. – Також просили б допомоги в таких напрямках, як підтримка розвитку підприємництва. Актуальним в нас нині є питання створення агенції регіонального розвитку. Для цього прийнята вся правова база. Але, знову ж, не вистачає фінансово-експертної допомоги.

Карманнік також виокремив проект ЄС-ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», який, за його твердженням, знаходить на місцях дуже позитивні відгуки, бо сприяє розвитку сільських територій, залучаючи ініціативні громади.

Начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка зазначив, оскільки Черкащина є аграрною областю, то тут найперше знаходять відгук проекти з розвитку сільських територій. Так, він згадав за ініціативи щодо розвитку молочного скотарства, овочівництва, переробки. Окремо чиновник розповів за аграрні розписки, які фінансово допомагають аграріям.

- Нас цікавлять всі проекти, які допомагають розвинутися сільському господарству, - сказав він.

Делегат з представництва ЄС в Україні, радник з питань преси та інформації Вікторія Давидова у свою чергу анонсувала програми з підтримки бізнесу, функція яких насамперед у наданні консультацій, кредитуванні, підготовки групи експертів для роботи на місцях.

Говорячи за гуманітарні напрямки, пані Вікторія звернула увагу крім освітніх закладів на бібліотеки, зазначивши, що певні проекти ЄС будуть покликані дати поштовх для розвитку районних бібліотек.

У цілому вона зауважила, що має місце дуже низький рівень проектних заявок, тож пообіцяла організацію семінарів в цьому напрямку.

Насамкінець сторони обмінялися подарунками. Так, черкаська сторона презентувала рушник і програму стратегії розвитку області 2020, а гості подарували прапор ЄС.

 

реклама

Коментарі  

 
+10 #1 читанка 01.04.2016 12:06
"дуже виразно прочитав з аркуша текст привітання"- треба ще працювати над техныкою читання!!! не вкладається у норму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100