реклама

реклама

Реклама тютюнових виробів у пунктах продажів створює для молоді уявлення про соціальну норму, допустимість куріння, формує позитивне ставлення до тютюнових виробів і брендів та підвищує число підлітків, які починають палити.

Так вважає голова управління Черкаського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної організації «Демократичний альянс» Таїсія Плахута. Питання щодо шкідливість паління, особливо серед підлітків, розглядали 15 вересня в облдержадміністрації, інформує офіційний сайт ОДА.

Директор Черкаської спеціалізованої школи №28 Тетяна Скорик вважає неприпустимим те, що часто кіоски з рекламою цигарок розташовані біля шкіл, оскільки діти найбільш схильні до реакції на рекламу.

За словами голови громадської ради при обласній державній адміністрації Сергія Гончара, якщо дитина почне палити до 18 років, то у більшості випадків (виключення становить 10%) у майбутньому не кине це шкідливе явище.

− Ми намагаємося все робити аби домогтися зменшення кількості курців в Україні, − говорить Сергій Миколайович. − За останні роки помітні й результати: підвищення акцизів на тютюнові вироби, часткова заборона зовнішньої реклами, заборона паління в громадських місцях. Тепер ще один важливий крок – це повна заборона реклами на території України. Варто зазначити, що у 23 європейських країнах це вже зробили. Тому думаю, що за підтримки, як представників влади, так і ЗМІ, ми досягнемо своєї мети.

Як відомо, наступного тижня, в період з 20 по 23 вересня, народні депутати у Верховній Раді України на планерному засіданні мають розглянути законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів у другому читанні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100