Через переформатування в Катеринопільській РДА освітяни району не опиняться на вулиці. Їхні трудові договори будуть продовжені, як і передбачено Кодексом законів про працю. Про це в коментарі журналістам повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Нині в Катеринопільській РДА переглядають її структуру. Зокрема, там ліквідують відділ освіти. Натомість створять сектор.

– В обласній адміністрації ми вже провели оптимізацію, – зауважує очільник області. – Скоротили штат майже вполовину, одні структурні підрозділи ліквідували, інші об’єднали тощо. І в нас не мітингували ні медики з обласних закладів охорони здоров’я, ні освітяни, ні будь-хто інший. Зараз естафету оптимізації своїх структур перейняли райони. Нинішній конфлікт на Катеринопільщині виник через нефахове роз’яснення прийдешніх змін начальником управління освіти і науки ОДА. Тепер він поїде в район і вже там на зустрічі з освітянами все детально пояснюватиме. Юристи вже дали свої висновки. Згідно з Кодексом законів про працю, зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації не припиняє дії трудового договору (!). У разі реорганізації підприємства дія трудового договору працівника продовжується.

Юрій Ткаченко також додав, що голова Катеринопільської РДА Ольга Ніколенко з колегами мають повне право переглядати структуру районної адміністрації задля її ефективної роботи. І закликав не спекулювати на цій темі.

Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Наталія 09.04.2016 22:45
Шановний Ткаченко Ю.О., прочитайте будь- ласка що означає поняття "ліквідація" підприємства, установи та поняття "реорганізація". Без правонаступницт ва,що передбачено процедурою ліквідації та створення нової установи розриваються усі трудові угоди з працівниками, які були прийняті на роботу в організації що ліквідується. Це очевидно! Це окозамилювання вже набридло...конфлікт не закінчено!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Дем’янович 09.04.2016 13:59
Звісно, голова РДА може змінювати структуру адміністрації. Проте не за рахунок освітньої галузі. По суті, сьогодні в районах живі 3 галузі: освіти, медицини і соцзахисту, де є заклади, люди і робота. Більшість інших структур штучно утворені. Тому юридично, може, й правильно. Як з мораллю? Навіщо освіту приєднувати до культури чи куди-там ще надумали. Можна ж і до АПК - відділи втричі більші, тільки колгоспів вже немає. Зрозуміло ж, що є особистісний конфлікт: начальник відділу освіти - голова рда. То нехай обласні чиновники вирішують його. А учительство не треба принижувати. Вчителі довго терплять, але якщо вже вийшли на страйк, значить допекло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100