Двоє злочинців, достроково звільнених із місць позбавлення волі за «законом Савченко», зґвалтували та пограбували неповнолітню. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив заступник начальника управління національної поліції в Черкаській області Віктор Іванько.

– В лісовому насадженні між Дахнівкою та мікрорайоном Луначарського (м. Черкаси) 23 лютого двоє невідомих зґвалтували неповнолітню та відкрито заволоділи її майном, – поінформував Віктор Іванько. – В ході розслідування правопорушення встановлено, що злочин скоїли Юрій Юрійович та Олег Олександрович (прізвища з відомих причин не називаю), звільнені з місць позбавлення волі 6 січня. Це – люди, які підпали під «закон Савченко». Нині їм оголошено про підозру.

Один із цих двох осіб, Юрій Юрійович, після звільнення на облік не став та, крім зґвалтування, скоїв ще три злочини.

– Також 2 лютого звільнився такий собі Іван Сергійович (прізвище також не називаю), який теж підпав під «закон Савченко» й після звільнення скоїв крадіжку майна з проникненням, – зазначив правоохоронець. – Його затримано й поміщено в ІТТ Уманського відділу поліції.

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року вступив у силу Закон «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», прийняття якого було ініційоване народним депутатом України Надією Савченко. Відповідно до цього закону, один день попереднього ув’язнення (до суду) офіційно вважається двома днями позбавлення волі.

Як повідомив Віктор Іванько, за формальними ознаками під «закон Савченко» підпадає 1871 засуджений житель Черкащини. На сьогодні на території області звільнилося та поставлено на профілактичний облік 219 осіб, з яких 159 осіб перебувають під адміністративним наглядом. 34 особи не прибули до відділів і відділень поліції та не стали на профілактичний облік. «Ще не доїхали, – пояснив Віктор Іванько. – Вони ж не тільки у нас в області відбували покарання, а на території всієї України».

– Щоб ви розуміли, скажу із свого багаторічного досвіду працівника міліції й поліції, хто передусім потрапляє під «закон Савченко». Найважче посадити за ґрати тих, хто скоїв тяжкі злочини. Саме за цими справами слідство триває найдовше, – зазначив пан Іванько. – Злочинці не зізнаються, не визнають себе винними, не співпрацюють зі слідством. Проводиться багато експертиз. Тому такі люди під час слідства й суду перебувають під вартою найдовше – і рік, і два... Якщо людина до вироку просиділа рік – їй зараховують два, бо вона підпадає під цей закон.

Свій коментар журналістам щодо «закону Савченко» Віктор Іванько завершив твоїми словами:

– Я в 20 років прийшов у правоохоронні органи, і досі працюю в поліції. Ви як почали працювати журналістами, так і працюєте. Людина ж, яка стала на шлях злочину, дуже часто цим шляхом і йде... Ми прагнемо її від цього застерегти, суспільство намагається з нею працювати... Але ж ви знаєте, як на сьогодні важко раніше судимій людині влаштуватися на роботу. Що вона буде робити?..

Як відомо, керівники Національної поліції України не раз заявляли, що мають серйозні застереження до «закону Савченко» і зроблять усе можливе, щоб його вдосконалити.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Підшитий 20.05.2016 09:02
Ніякі злодії по закону Савченко не виходили, справжні злодюги були на волі, їх ніхто і не саджав. Закон ніяк не стосується "СПРАВЖНІХ ЗЛОЧИНЦІВ", вони не сідають. У нас частіше всього саджають не захищених і безправних, роблять такі собі показнички. А стосовно скоених злочинів, це проста статистика і закон тут не при чому, схильна до скоєння злочинів людина буде їх вчиняти так чи інакше, це вже хворі люди, а от ті що попадають за грати випадково (а їх просто дуже багато), частіше всього це прості миряни, які сидять і чекають на злам власної долі, повірьте, дуже вдячні Надії за цей закон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 Реґіональна Тальнівщина 19.05.2016 14:40
Нехай батьки згвалтованої Йулєчці-принцєссі і "Бахіні в бєлом" дякують, її іскромьотна ідея була. Зеки зацінили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Факт 19.05.2016 14:07
Ну вышел этот рецидиист на три года позже и занялся тем же.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Сергей 19.05.2016 13:37
Ну вот эту савченко не защищать нужно а наоборот что бы пожизнено ей дали изза нее столько горя уже преступление совершила и еще и закон такой велавела а дети страдают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #2 Сармат 19.05.2016 13:29
Да, начуділа Савченко з цим законом. Яскравий приклад некомпетентност і депутатів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #1 Реаліст 19.05.2016 13:21
Ідіотський "закон"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100