Цьогоріч в області не відкрилися два табори відпочинку – «Олімпія» на Шполянщині і «Сосонка» на Чорнобаївщині. Також є проблеми в таборі «Холодноярська республіка» в Черкаському районі.

Нарада2

Про це повідомив під час сьогоднішньої координаційної наради в ОДА начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський.

Опитування керівників районів, яке тут-таки провів перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, показало, що табори не працюють з суттєвих причин. У «Олімпії» досі живуть переселенці зі Сходу (їм мають дати нове житло), а до того ж табір потребує ремонту. Поки що діти Шполянщини обходяться пришкільними таборами. А на Чорнобаївщині поскаржилися на неналежний стан своєї «Сосонки» і на те, що привести цей табір до належного стану там не можуть. Тим часом, неподалік на Лівобережжі діють три добре обладнані табори, подекуди – із євроремонтами.

За даними Максима Зеленського, на Черкащині проживає 119,2 тис. дітей шкільного віку, з них 46,1 зараховані до числа соціально незахищених категорій. Відпочинком планується охопити 81 тисячу дітей (68%), з яких приблизно 25 тисяч пройдуть оздоровлення (зміна 21 день), близько 55 тисяч – відпочинок як такий (зміна 14 днів).

В області діє 22 оздоровчих заклади. Наразі вони готові прийняти дітей на 80%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100