Питання безпечної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання та ремонту непридатних ділянок газопроводів розглядалося під час колегії облдержадміністрації  28 вересня.

tulub_miscia

Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб нагадав, що на Черкащині були випадки, коли люди мусили залишатися без газу. У цьому році сталося 5 нещасних випадків, пов’язаних з газом.

– Що робиться з газопостачанням у наших містах і селах? Чому димовентиляціні канали, які перебувають у аварійному стані, продовжують експлуатуватися. Де влада? Чому ми спостерігаємо за цим і ніяких адекватних заходів не приймаємо? – голосно звертався до учасників колегії губернатор.

Надто побільшало в нього зауважень після виступу начальника управління Держгірпромнагляду в Черкаській області Віктора Онишка. Він, зокрема, розповів, що 4 із 5 нещасних випадків, котрі сталися в області – то через несправність газових балонів. Це проблема поширена, оскільки їх дуже часто заправляють несанкціоновано. Актуальним є і питання проведення інвентаризації газового обладнання. Майже 22% власників помешкань не уклали договорів на обслуговування газопроводів спеціалізованими підприємствами. У деяких спорудах експлуатується газове обладнання з порушеннями норм і правил. Зокрема, це стосується музичної школи у Черкасах.

Проблема є і в Умані. Іноземці, які викупили квартири, не пускають фахівців газових служб перевіряти роботу газових систем.

У відповідь на це губернатор Сергій Тулуб зробив зауваження пану Онишку за «недостатню вимогливість».

- Один тільки приклад: уже багато років наші діти ходять у музичну школу, де використовується газове обладнання з порушеннями. І ви при цьому тут, - підвищував голос керівник області. – Ви ж не один день працюєте керівником. А як же оці приписи з оцими прикладами, порушеннями, конкретними об’єктами? Чи потрапляють вони на стіл керівникам районів. Чи  є системна робота в цьому?

- Будемо впливати і на школу, і на мера міста Черкаси, і на сільських і селищних голів, - виправдовуючись, запевняв Онишко.

- Та що на нього впливати?  - дивується губернатор. - Я не розумію, він що, не людина? У вас що немає повноважень? Давайте виходити на Верховну раду, на вашого керівника комітету… Це перше. І друге питання. У вас є громадські організації, телебачення. Де сьогодні на телебаченні – чи обласному, и міському чи ще якомусь є рубрика хоча б раз  у місяць, що ви виходите зі своєю інформацією? Що ж ви свою недостатньо ефективну роботу хочете перевалити на мене? Ну молодець! Оце так нормально: він гроші буде отримувати, він працює на посаді, а я буду за нього працювати! Не буде цього, Вікторе Івановичу! Будете ви працювати, і будете ефективно працювати, і звітувати кожного місяця.  Я про це подбаю. Будете рухатися. Не будете рухатися, значить будемо, самі знаєте, що робити. Робити висновки.

Заслухавши звіти в. о. головного інженера «Черкасигазу» Віктора Ісаєнка та директора державного підприємства «Черкаситрансгаз» Анатолія Мандри, а також керівників міст і районів, Сергій Тулуб доручив своєму заступнику Сергію Рябцеву розібратися в проблемних питаннях, зокрема, які стосуються запуску в Черкасах ще однієї газорозподільної станції. А всім керівникам нагадав, що незабаром на черговій колегії розглядатиметься підготовка до опалювального сезону.

- Як ви знаєте, скоро починається опалювальний сезон. Тому не сидіть, шановні керівники -  я звертаюся до всіх присутніх, а піднімайте свої… місця, крокуйте і вирішуйте ці питання, - закликав до роботи губернатор.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100