реклама

реклама

lich Приблизно кожен десятий черкащанин вважається постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інформує обласна газета «Нова Доба». Усього ж на Черкащині, за словами завідуючої терапевтичним відділенням радіаційного захисту населення обласної лікарні Лариси Дудник, таких черкащан майже 130 тисяч.  – Чорнобильці хворіють на ті ж недуги, що й інші жителі області, але перебіг захворювань у них суттєво відрізняється, – каже Лариса Михайлівна. – Насамперед, постраждалі від радіації черкащани досить часто мають прихований перебіг хвороби, та найгірше те, що їхні організми стійкі до ліків, котрі ефективні в лікуванні інших пацієнтів. Тому до лікування чорнобильців потрібен інший підхід, часто індивідуальний.
Найчастіше в чорнобильців дає збій серцево-судинна система, тому кардіологічні патології серед захворювань у черкащан, постраждалих від радіації, — на першому місці. Майже всі чорнобильці мають ураження шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату та нервової системи.
– Дуже багато інсультних хворих і паралізованих пацієнтів, – говорить пані Дудник. – Адже в більшості постраждалих від радіації черкащан розвивається ранній атеросклероз і артеріальна гіпертензія.

Інна ОНИЩЕНКО

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Счетовод 03.10.2011 09:52
И поэтому депутаты хотят отменить им мизерные льготы. Предлагаю перенести все заседания Верховной Рады в саркофаг ЧАЕС а их семьи переселить в Припять. Чего бояться, сейчас ведь не 1986? Пусть попробуют хотя бы сейчас там жить и работать, а потом лишать людей бывших там в 1986-м.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100