реклама

реклама

У жовтні в Черкасах очікують на візит іноземних спеціалістів, які допоможуть реформувати й налагодити систему очистки каналізаційних стоків міста. Міський голова планує залучити закордонні компанії до вкладання інвестицій в такі масштабні проекти на умовах приватно-публічного партнерства.

– Днями із робочим візитом відвідав Будапешт, де ознайомився з роботою угорських очисних споруд, – говорить міський голова Сергій Одарич. – Суть їхнього методу – очистка каналізаційних стоків біологічним шляхом за допомогою бактерій і рослин. Самі ж очисні споруди – теплиці з рослинами, вартість спорудження яких не перевищує будівництва звичайних очисних споруд, а от в експлуатації вони дешевші на 30%. Якщо перевести на гривні, то для нас це коштуватиме 1 гривню за кубометр стоків. Нині ж у Черкасах ми платимо 1,46 грн., і цей показник є найнижчим в Україні. Така споруда могла би вирішити питання із очисткою стоків, наприклад, в мікрорайоні «Дахнівка».

За словами міського голови Сергія Одарича, у Черкасах існує велика проблема з очисними спорудами: вони застарілі й аварійні. Крім того, з міського бюджету постійно витрачаються кошти на перекачку стоків з віддалених мікрорайонів Черкас у головні колектори. Натомість такі угорські локальні очисні пункти можуть дозволити зекономити і не засмічувати навколишнє середовище.

– Представники угорських компаній «Органіка» та «Віоллє» у середині жовтня відвідають Черкаси і поділяться з нами досвідом очистки стічних вод, – розповів Сергій Одарич. – Якщо буде доведений ефект від таких технологій, то можна говорити про запровадження такого методу в Черкасах. Разом із іноземними компаніями ми вишукуватимемо найоптимальніший варіант для Черкас.

Варто зазначити, що біологічною очисткою користуються в Китаї, в Угорщині й Туреччині. Теплиці розташовані у житлових масивах. Вони не наносять жодного дискомфорту жителям. Від них немає ніякого запаху і санітарна зона становить всього 50 м, повідомляє прес-служба МВК.

Фото надані прес-службою МВК.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Азотівець 06.10.2011 11:41
Стільки фекалій скільки продукує(рішенн я,ініціативи,пл ани і т.п) мер і його команда в МР вистачить не на одну теплицю.Так що вперед.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 sh239k25 04.10.2011 13:27
Цитую юр к-о:
СУПЕР

Вот так земля и уходит у народа.
Землица под теплицу, а кто решает, кто эксперты, теплица нужна, их в круговую?
Сами решаем, сами забираем.Главное пока шара.
Пока народ повернется, а тут есть под что кусок земли урвать.
Очередной расчет на дурака.
Эти технологии известны давно, но что-то так резко только Одарыч рванул.
Наверное к очередному пожару.
Черкассы уже скоро Лос-Вегасом станет.
Вот только где прибыль?
Так что СУПЕР опять для народа жо*** становится.
А трава расти будет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 юр к-о 04.10.2011 08:14
СУПЕР
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100