Договори на постачання газу в опалювальний сезон 2016-2017 років не уклали з газопостачальником і з газотранспортною організацією відділи освіти цілої низки районів. Про це під час сьогоднішньої колегії Черкаської облдержадміністрації повідомив голова правління ВАТ «Черкасигаз» Сергій Буян.

– Багато відділів освіти, наприклад, Шполянський, Тальнівський, Жашківський не уклали договори, – наголосив пан Буян. І пожартував: – Я взагалі не знаю, чи існують вони (ці відділи, – ред.) в природі. Тому для цих організацій сам факт отримання газу вже є під великим питанням... З початку року половина відділів освіти Черкащини чомусь вирішили, що газ можна брати безлімітно, без жодної відповідальності і без договорів... Серед них: Шполянський район, Жашківський район (де не тільки кіт не валявся, а взагалі нічого не валялося) і Тальнівський район, – знов повторив назви основних боржників керівник «Черкасигазу». – Це – райони, в школах яких опалювальний сезон скоріше за все не почнеться. От.

Сергій Буян «дуже попросив» керівництво цих районів зробити висновки, адже за новими правилами газопостачальник, який надає газ без укладання договорів, має сам сплачувати 20% вартості цього газу. Потрапляти під ці санкції компанія наміру не має.

– Я так думаю, 15 вересня почнуться якісь істерики, мовляв, діти мерзнуть. Наголошую: газу без лімітів, без договорів і без погашення боргів у цьому році не буде! – заявив Сергій Буян.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100