Заборонити продаж акцизних товарів через кіоски. Із таким проханням звернулися депутати Черкаської міськради до голови Верховної Ради Андрія Парубія під час сесійного засідання 28 липня. Ініціатором звернення став депутат-"укропівець" Сергій Очеретній, пише ВІККА

DSC_0051

Депутат стверджує: окрім неестетичного вигляду, конфліктних ситуацій із місцевими жителями та неоформленими працівниками МАФів, у Черкасах через велику кількість кіосків здійснюється продаж підакцизних товарів – цигарок, пива та горілчаних виробів. Більше того, нерідко ці товари продають неповнолітнім та у нічний час, коли діє заборона на їх продаж.

"Щоб зменшити негативні наслідки, пов’язані з неконтрольованим продажем алкоголю і цигарок, у першу чергу треба заборонити продаж підакцизних товарів через МАФи. Таким чином їхня кількість автоматично зменшиться на 30%", – переконаний Сергій Очеретній. Це, на його думку, впливатиме і на бюджетні надходження від акцизу, які збільшаться на 20-30%.

Депутат зауважив, що на розгляді Верховної Ради вже перебуває законопроект депутата Віталія Купрія, який передбачає на законодавчому рівні заборонити продавати алкоголь та цигарки через МАФи. Тому просить пришвидшити розгляд цього законопроекту, а парламентарів, обраних від Черкащини, – підтримати таку ініціативу.

Відповідне звернення до голови ВР підтримали 36 депутатів.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Семен 28.07.2016 13:36
Этого делать нельзя, а то завтра же Лысак выведет на улицу барыг митинговать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100