реклама

реклама

Малі сини загиблого героя АТО Євгена Войцехівського Валера і Руслан були удостоєні права підняти Державний Прапор України під час сьогоднішніх урочистостей з нагоди Дня Прапора на Театральній площі Черкас.

3

Дітей до флагштоку підвів голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Коли прапор було піднято, Валерчик дуже зворушливо заспівав гімн Союзу української молоді «Вгору прапори»:

В гору прапори, слухай наказ:

Де б не прийшлося нам жити,

Більшого щастя немає для нас,

Як Україні служити!

– Це – прапор нашої молодої держави, – сказав малий. – Ми теж молоді, але коли ми виростемо, то будемо її з честю захищати!

Юрій Ткаченко так відреагував на ці слова:

– Ворог убив Євгена Войцехівського, але ми отримали ще двох палких патріотів – його синів. Це – його продовження!.. Те, що було для нас звичним, тепер стало священним: наша свобода, наша Незалежність, наш Прапор. Прапор сьогодні – більше, ніж символ. Більше ніж символом він став ще на Майдані. А коли ми після звільнення Слов’янська стали розвішувати і роздавати прапори жителям міста, одна жінка сказала: «Я так давно не бачила український прапор! Я так скучила на Україною!» Ми скучили за мирною Україною. Але українці вміють виборювати свою свободу. І я впевнений, що вже незабаром і на окупованих нині територіях замайорять синьо-жовті українські прапори. Будьмо єдині!

Із Днем Державного Прапора України черкащан привітав і голова обласної ради Олександр Вельбівець.

4

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив, що український прапор сьогодні, на жаль, не тільки символ перемог – у мирному житті, у спорті, на війні. Ним сьогодні накривають тіла загиблих бійців у війні на сході України. Анатолій Васильович закликав пам’ятати імена кожного, хто віддав своє життя за Україну.

Громадський діяч Любов Майборода, яка брала участь у підняття національного синьо-жовтого прапора на Театральній площі в 1990 році, наголосила, що Україна за роки незалежності, попри всі труднощі, досягла дуже багато – і в будівництві держави, і в суспільній, і в економічній сферах.

– Країна відбулася, країна є демократичною. В нашій країні відбуваються демократичні вибори. В останні роки відбувається децентралізація, значно більше коштів надійшло в місцеві бюджети. Поліпшується обличчя нашого міста, – наголосила Любов Володимирівна, закликавши «помічати наші перемоги, пишатися тим позитивним, що є в нашому житті».

Звертаючись до чиновників, громадський діяч закликала їх до скромності:

– Не кількість дач, не кількість маєтків на березі Дніпра є ознакою цивілізованої України, а ваше піклування про людей! Ми маємо підтримати слабких, стареньких, дітей. Це буде найкращою нашою відзнакою тих, хто воює на сході. Наша громадська активність, мужність, скромність наших начальників – запорука успіху європейської демократичної України! – наголосила Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
+7 #18 бульба 23.08.2016 23:51
Цитую патриот:
Цитую Реаліст:
Цитую модель:
Возле театра?! Это такое издевательство власти над руинами?

"Возлє тіатра" - це місце, де синьо-жовтий прапор піднімається патріотами ще з часів "совка" - 1990 року. Навіть якщо на місці театру збудують космодром - дежавний прапор підніматимуть там, де й раніше піднімали.


Только не называй себя патриотом :-x , ходить в вышиванке это не патриотизм ;-)

ну ось вам. а в чому ж тоді патріотизм? Шр в заможних громадянах і сильній країні? Тоді патрійоти ж будуть не на бмв їздити а в маршрутках. На біса воно їм треба такі патріотизми. Ні вони будуть красти останнє з кишень народу і голосно волати про свою любов до України. І таки є їм за що її любити. А саме за унікальну можливість наживатись за рахунок людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #17 бульба 23.08.2016 23:47
Цитую Реаліст:
Цитую патриот:
Только не называй себя патриотом , ходить в вышиванке это не патриотизм

Якийсь лошара буде мені вказувать, кого і як називать?!! Це ти, чучело, підписуєшся "патрИот" і вічно нудиш русскаязичну туфту на адресу України. То це ти, гниль, будеш мені розказувать, носить мені вишиванку чині? Бачу, прийдеться таки купить її собі, бо досі не мав. Але раз таку погань як ти від неї коробить - то вона в мене буде ;-)

як дзвінко співає хапуга - пес під владними запроданцями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #16 Ірина 23.08.2016 22:37
Цитую селянка:
Нема чого святкувати, подивіться як люди живуть, чи ви пани за парканом нічого не бачите ? Коментатори, пишіть правду, чи всі мільонери?

Якісь дивні коментарі. До чого патріотизм, гордість за свою країну до того міліонер ти чи ні? Відповідно до такої логіки, якщо ти багатий - то можеш любити свою країну, а якщо бідний - то маєш її зневажати? Влада - змінюється,а любов до власної країни - або є, або ж її немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #15 Оверко 23.08.2016 21:51
Ох як промацьковську черкаську гниль плющить від нашого прапора і від наших свят! Прямо як чортів від ладана :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #14 Иван 23.08.2016 20:23
С....а до слёз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #13 Влада 23.08.2016 19:18
Если очень часто стали кричать о патриотизме,зна чить где-то что-то украли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 Дацик 23.08.2016 16:11
Гидко дивитись на команду губернатора - навіть вишиванки не одягли. Чи для вас це не свято? Всі думки про бабло, якби більше сколотити :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #11 селянка 23.08.2016 15:20
Нема чого святкувати, подивіться як люди живуть, чи ви пани за парканом нічого не бачите ? Коментатори, пишіть правду, чи всі мільонери?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #10 Ірина 23.08.2016 15:04
День Прапора, як і День Незалежності, набули особливого значення. Нам є чим пишатися - своєю країною, нашими захисниками, майбутнім - маленькими дітками)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #9 А 320 23.08.2016 14:27
А что символично,теат р в данном случае олицетворяет государство. Фасад при украшен,а внутри руины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100