реклама

реклама

У Черкаському регіональному управлінні водних ресурсів відзначили День державного прапора у досить незвичайний спосіб. Тут свято набуло не лише зовнішніх атрибутів: крім традиційних вишиванок працівники провели зустріч-бесіду із професором Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталієм Масненком, де говорили про значення Дніпра в етнокультурні українців.

IMG_1922

– Хочу наголосити, що свято Незалежності – це не якесь абстрактне поняття, воно має бути для кожного своє. Тому прекрасно, що водники надають йому таку інтерпретацію. Таким  чином воно для них стає чимось рідним і близьким, бо  безпосередньо торкається їхньої роботи, – зазначив Віталій Масненко по закінченні заходу. І додав, що для  повного висвітлення теми довелось трохи попрацювати. Адже ми звикли говорити про Незалежність в контексті загальних віх в історії, подій, що передували серпневим подіям 1991 року. А тут довелося зв’язати в один вузлик вірування, традиції українців, економічне значення річки для різних поколінь в різні часи. Екскурс в історію розпочався від зародження цивілізації, дохристиянських часів, обожнення води та вогню як основ життєдіяльності людства, а завершився періодом Великої вітчизняної війни та сучасними подіями.

Працівникам водного господарства бесіда сподобалася, адже вони отримали нову, пізнавальну інформацію через призму рідного водного середовища.

– Ми хочемо донести до свідомості кожного, що Дніпро – це наша головна річка із давніх часів і до сьогодення. Вона була годувальницею, своєрідним рубежем, що захищав від ворогів. Дніпро нерозривно пов’язаний із незалежністю. В народі кажуть, що без верби й калини нема України. Із впевненістю можна стверджувати, що немає її і без Дніпра. Тому ми маємо шанувати нашу головну водну артерію і прививати любов до ріки, як і до землі молоді, – аргументував свою позицію начальник Черкаського РУВР Олександр Бовсуновський.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Лили воду? 24.08.2016 07:58
Шо там с походов шаровиков-водников от истоков Днепра до его впадения в Индийский океан. Моют уже сапоги после сплава?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100