Щоб зустріти День Незалежності, до фонтану біля КП «Черкасиводоканал» зібралося кілька сотень черкащан, серед яких – і міський голова Анатолій Бондаренко та його заступники.

1

Рівно опівночі було включено підсвітку водонапірної вежі, встановленої на водоканалі більше 100 років тому, в 1914 році. Вежа є витвором архітектора Володимира Шухова. Такі споруди, названі гіперболоїдними, є водночас і ажурними, і міцними. Черкаська вежа – лише одна із декількох таких конструкцій, що збереглися в світі до сьогоднішнього дня. Під час Другої світової війни її двічі намагалися зруйнувати – спочатку при відступі радянські війська, потім – німецькі. Але згодом башту відновили. Нині вона за призначенням давно не функціонує, але зберігається як архітектурна пам’ятка.

Як зазначив керівник «Черкасиводоканалу» Сергій Овчаренко, ідея проводити урочистості біля унікальної Шухівської вежі виникла ще 2013 року. Спочатку на ній було вивішено прапор України, згодом верхівку вежі – пофарбовано в національні кольори. Нарешті, було вирішено підсвітити башту, щоб символи держави було видно і вдень, і вночі. Як зазначив Сергій Овчаренко, відтепер споруду підсвічуватимуть щоночі.

Міський голова Анатолій Бондаренко, виступаючи перед тими, хто зібралися зустріти День Незалежності біля водоканалу, закликав пам’ятати імена кожного українця, кожного черкащанина, який віддав своє життя, щоб наша держава була незалежною. Також пан Бондаренко закликав усіх українців та черкащан до єдності. У День Незалежності він побажав усім миру та затишку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100