реклама

реклама

Почесний прапор (Прапор честі) Парламентської асамблеї Ради Європи було урочисто передано сьогодні міському голові Черкас Анатолію Бондаренку.

Фото сайту "Про все"

Фото сайту "Про все"

Прапор вручив представник ПАРЄ Еріх Фрітце. У відповідь мер подарував панові Фрітце рушник із черкаським орнаментом.

– Цей прапор – нагорода Черкасам за проєвропейську діяльність міста, – наголосив представник ПАРЄ, додавши, що сподівається, що ця відзнака стане черкащанам гарною мотивацією для нових досягнень на шляху до євроінтеграції.

За положенням про Почесний прапор ПАРЄ, він вручається на церемонії, організованій міською владою й відкритій для широкого загалу. Урочистості з нагоди Дня міста, які проходять у Долині троянд, стали доброю нагодою для такої церемонії.

Прапор Європи, вишитий золотом, запроваджений у 1955 році, є найбільш популярною нагородою ПАРЄ. Щороку різним містам світу присуджується 20-25 таких нагород. В Україні Почесного прапора удостоєно кілька міст.

Загалом за проєвропейську діяльність ПАРЄ нагороджує чотирма відзнаками: перша, найнижча, – це Європейський диплом, друга – Почесний прапор, третя – Щит честі й четверта – Європейський приз. «Європейський диплом» Черкаси отримали в 2013 році. Серед українських міст усі чотири нагороди має тільки Харків, три нагороди має Івано-Франківськ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100