Про підсумки фінансово-господарської діяльності за 1 півріччя обласного комунального підприємства «Фармація» прозвітувала учора на сесії Черкаської облради в. о. гендиректора підприємства Валентина Ніколенко.

Нагадаємо, що питання передачі в оренду майна комунальної власності «Фармація» стало каменем спотикання на попередній сесії, коли частина депутатів і активістів блокували її роботу. Адже дехто з народних обранців стверджує, що підприємство свідомо доводили до банкрутства, щоб потім продати, забравши його у громади.

DSC_0045

– На початок року непокритий збиток складав 1 мільйон 192 тисячі гривень. Було проведено детальний аналіз фінансової і господарської діяльності і розроблено план заходів щодо забезпечення прибутковості підприємства. За відпрацьовані 9 місяців була застосована система заходів на оздоровлення фінансово-господарського становища і задоволення в повному обсязі вимог кредиторів. Серед заходів були застосовані фактори зовнішнього і внутрішнього впливу. Для забезпечення конкурентоспроможності підрозділів підприємства на фармацевтичному ринку немале значення має зовнішній вигляд приміщень, тому було проведено ряд ремонтних робіт аптек в Лисянці, Катеринополі, Звенигородки, Черкас тощо. На жаль цьогоріч відремонтовані лише об’єкти, які потребували термінових дій. Розробляється графік ремонтних робіт на наступний рік, – запевнила доповідач.

За її інформацією, серед інших заходів щодо забезпечення економії на підприємстві: зменшити витрати на опалення; проведення інвентаризації площ, що можна передати в оренду; розширення переліку основних постачальників, що дало можливість вибирати конкурентну закупівельну ціну. Також на підприємстві зробили прямі поставки товарів по підрозділах, що скоротило витрати на логістику. Планується вдосконалення бухгалтерського обігу для скорочення часу виробничих процесів.

– Чистий дохід від реалізації в першому півріччі цього року зріс на 26% або на 11,8 мільйонів у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Тож прибуток за перше півріччя до оподаткування склав 1,649 млн. Торік за цей же період сума в збиток складала 1,795 млн. Щодо зарплати робітникам підприємства, то вона зросла на 14% і складає 3,369 тис. Зросли сплати до бюджету, – звітувала Валентина Ніколенко.

Щодо судових боргів, то ще навесні Київський апеляційний суд постановив стягнути з підприємства більше 4 мільйонів. Розстрочили виконання на 24 місяці.

– За 9 місяців ми сплатили боргу на суму 1,777 млн. На перше жовтня залишок перед банком Київська Русь становить 3 мільйони, – зазначила доповідач. – До кінця року плануємо сплатити ще 649 тисяч і виконати фінансовий план.

Опісля виступу почалися дискусії. Депутати намагалися допитися в керівниці підприємства, чи доцільно, на її думку, віддавати підприємство в оренду. Та добитися прямої відповіді не могли. Доповідач все уходила від відповіді.

– У всіх підприємств є складності. У нас є ще 3 мільйони несплачених боргів. але ми не склали руки. Ми працюємо, – говорила вона.

– У вас є два варіанти відповіді, бо вас тут ще будуть довго тримати. Виберіть варіант відповіді: так чи ні? – перепитав врешті в доповідачки голова облради Олександр Вельбівець.

– Я б хотіла утриматися від відповіді, – зауважила Валентина Ніколенко.

Хтось засміявся, а хтось з депутатів обурився, мовляв, хотілося б від керівника підприємства конкретики. Та вона лише зауважила, що в доповіді донесла депутатам усю інформацію щодо стану справ на підприємстві, чого, мовляв, достатньо, щоб вони зробили висновок.

– Підприємство працює і не збирається складати руки, щоб підприємство потонуло, – запевнила доповіда.

У підсумку їй порадили мати більш чітку позицію.

А Валентина Ніколенко знову повторила, що чітко виклала позицію в доповіді…

Депутати взяли доповідь до відома. Питання щодо долі самого підприємства розглядатиметься на наступній сесії.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Спостерігач 08.09.2017 17:20
Ніби твереза жінка і має свою позицію.Хай депутати вчаться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Сидоров 14.10.2016 01:01
Молодець, баришня.Депутати отримали інформацію, Вони мають свій розум, на те вони і депутати.Мовляв , кращі з кращих. Нехай і вирішують. А ми побачимо їх рішення , і зробим висновки що до розуму депутатів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 депутат 13.10.2016 20:28
Питання складне і для прийняття зваженого рішення потребує вивчення Для прийняття рішення, депутатам все таки потрібно врахувати, що ліки купували черкащани. Якщо торгова націнка повністю не покривала оптимальні витрати, то все одно це підприємство створювало якусь конкуренцію приватним аптекам. Цілком можливо,що хтось лобіює ці питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Перегнули 13.10.2016 17:38
Ох і заголовок! Такий, наче Вельбівець пропонував їй... потанцювать :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100