реклама

реклама

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація» (далі – Підприємство, ЧОКП «Фармація») за період з 01.07.2015 по 31.10.2019 виявили фінансових порушень на загальну суму понад 1,2 млн грн, зокрема, фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 820 тис. грн.

unnamed

Через установлення не передбачених законодавством надбавок за вислугу років, збільшення обсягу робіт керівним працівникам та порушень при виплаті заробітної плати за час відпустки Підприємство завищило витрати на оплату праці на загальну суму понад 622 тис. грн, через що зайво нараховано та сплачено єдиний соціальний внесок на суму понад 153 тис. грн.

Ревізією встановлено здійснення ЧОКП «Фармація» витрат на благодійну допомогу з перевищенням граничного розміру, визначеного законодавством, а також на юридичні, консультаційні та інформаційні послуги, поліпшення основних фондів понад визначені фінансовим планом обсяги на суму понад 211 тис. грн.

Окрім того, мережа аптечних пунктів Підприємства, які рішенням обласної ради були звільнені від орендної плати за виділені їм приміщення за умови дотримання обмежень на торговельні (роздрібні) надбавки при реалізації лікарських засобів, здійснювала ціноутворення на загальних підставах. Як результат, було недоотримано орендодавцями та відповідними бюджетами суму понад 44 тис. грн.

За недотримання вимог законодавства з фінансових питань 6 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Черкаської області, Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Черкаській області та Черкаську обласну раду.

Прес-служба Управління Північного офісу

Держаудитслужби в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100