Головний лікар комунального закладу «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» Володимир Зеленько у коментарі виданню «Прочерк» розповів своє бачення щодо причин появи тривог за долю пологового будинку бази №2 (вул. 30 років Перемоги 16/1).


– Учора, коли у ЗМІ поширили лист до міського голови Черкас від колективу цього закладу з проханням відокремитися від бази №1, що по вул. Чехова, 101, я проводив нараду. Проводив її, як завше роблю на початку тижня. І зауважу, що такі претензії, викладені в листі, а це і щодо можливого закриття закладу, і щодо фінансування – мені ніхто з колективу не пред’являв. Ніхто претензії не висловлював. Та я розумію, що такі розмови комусь потрібні і хтось це підігріває. Очевидно, і через відкриття перинатального центру, куди справді можуть взяти працювати черкаських фахівців-медиків. Але станом на сьогодні, як завірив мене директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради, питання закриття бази №2 пологового будинку не стояло і не стоїть на повістці дня. Такої ж думки і міський голова.

Також головний лікар заявив, що претензії у зверненні колективу щодо фінансування закладів є неправдивими. До бази №1 і бази №2 в нього однакове ставлення.

– Слово «база» – це неофіційно і на документах цього немає. Є один заклад під назвою пологовий будинок. І неправда те, що до двох медичних закладів різне по-різному ставиться керівництво і вони мають різне фінансування. По-перше, я ж не одноосібно визначаю фінансування. У нас є завідувачі, бухгалтерія, економісти. Це люди, на яких я спираюся. Поділу на кращий чи гірший заклад немає. Але, звісно, фінансування бракує всім, бо в держави в цілому не вистачає коштів. У нас що на одну базу, що на іншу, наприклад, на харчування пацієнтів дається 8 гривень і цього мало. Можливо, через те і є незадоволені. Але кошти розподіляються порівну на хворих. І щодо розподілу по базах то це однакові кошти, – наголосив Володимир Зеленько.

Окремо він закцентував увагу на ремонтах, які дійсно потребують заклади.

cca2c93a87027f824aae52f8983d46d8– Мені закидають, що я не ремонтую «перехід». Але ж, шановні, є план соціально-економічного розвитку. За 5 років мого загального керівництва об’єднаних пологових будинків було відремонтовано дах в жіночій консультації, у гінекологічному корпусі. Щодо перехідного блоку, то він теж потребує ремонту. І людям здається, що пошвидше. Однак не я це визначаю. Ми клопочемося, а в міськраді вже реалізують наші прагнення, – зауважує лікар. – І щодо пані Людмили Юрчик, яка поширила заяву колективу, хотів зауважити, що лікар молода, ніколи не працювала в стаціонарі, працювала лише в жіночій консультації. На мою думку, в лікаря жіночої консультації є 3600 жінок на дільниці і вона могла б приділити їм більше уваги, а не думати про ті питання, які вона не здатна вирішити. Бо вирішення господарчих питань і вище не входять в її обов’язки. Для цього існує інженерна, господарча, керівна служба, яка вирішує ці проблеми. І ми й листи пишемо, щоб все це пришвидшити. Та, на жаль, не думаю, що вдасться зробити ремонт цьогоріч. Щодо зменшення кількості родів, про що згадується в заяві колективу, то це, як на мене, залежить від ситуації в країні, а не від головного лікаря...

Володимир Зеленько радить в подальшому колективу звертатися до нього з будь-яких питань, щоб відкритістю і діалогом вирішувати усі питання і не породжувати чутки.

Від "Прочерку": Після публікації матеріалу до редакції звернулась лікар пологового будинку Людмила Юрчик, яка є просто однофаміліцею іншої Людмили Юрчик - помічниці депутата міськради. Юрчик-лікар наголосила, що до конфлікту з головним лікарем вона не має стосунку, оскільки намагається професійно виконувати свої обов'язки та займатись покладеними на неї завданнями. Колективне звернення від лікарів стосовно критики головного лікаря "Прочерку" надавала Юрчик-помічник депутата, яка не є лікарем. Проте, сплутавши людей-однофамільців, головний лікар закладу розкритикував діяльність саме підлеглого-лікаря, яка, ще раз наголошено, не має стосунку до конфлікту. Сподіваємось, головний лікар закладу у подальшому розбиратиметься, що він коментує.

реклама

Коментарі  

 
+16 #7 Юлия 20.10.2016 19:57
Для того , что бы понять: справедливы или несправедливы претензии коллектива РД на Конева, надо журналистам пройтись по коридорам, палатам, прилегающей территории баз №1 и №2 и сравнить. И тогда все станет на свои места, и будет понятно, кто лжет. Главврач или 300 человек коллектива базы №2. По моему ответ очевиден, и лежит на поверхности.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #6 Людмила 19.10.2016 20:15
Шановний пан Зеленько на територіях ваших баз багато приватних кабінетів в якіх працюють доктора,які не мають ліцензії,не платят податків,но ,наверняка платят за аренду приміщень.Можно не только отремонтировать кабінети та коридори,но наверняка и что-то закупить із апаратури.А если еще добавить гроші,які платят вагітні жінки на пологи,может еще на що-небуть хватило.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #5 Ирина 18.10.2016 19:52
Негоже, ув. пан Зеленько,так относиться к своим подчиненным, должно быть хоть какое- то уважение! И если даже молодой врач указывает Вам на Ваше бездияние, то наверное, оно так и есть!!! И не стоит вешать себе медали и достижения ( тот же ремонт) если Вы даже к тому не причастны! Спасибо большое депутатам!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 Наталья 18.10.2016 18:25
шановний пан Зеленько.як лікар - Юрчик Людмила дуже компетентна і достатньо займається своїми пацієнтками.по переходу ходимо ми всі.але прикро,що головний лікар знаючи кількість пацієнток на дільниці не потрудився уточнити,хто ж таки подав того листа.як не дивно,але бувають тезки.наприклад помічник депутата Романа Шевченко звати Юрчик Людмила Вікторіна.проте обороняючись,кр аще ж нападати,і не важливо на кого.шкода.ось так і піклується головний про своїх підопічних
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #3 Юлия 18.10.2016 17:57
Недавно рожала во втором роддоме. Отдала за родовой пакет "добровольных
взносов" 1500 гривен. От силы и с большой натяжкой на меня и дитя ушло гривен 250-300. Куда пошла разница? А ведь могла пойти на ремонт коридора. 5-6 таких девочек покроют сумму необходимую на ремонт перехода. И еще: нормальный хозяин сначала составляет смету расходов, необходимую для ремонта. Плохой раскурочивает все, и бросает, ссылаясь на недостаток финансирования. Я в этом переходе будучи на 9 месяце споткнулась о выщербленную плитку и растянулась вдоль коридора, спасибо главврачу. И еще обращает на себя внимание отремонтированн ая женская консультация на Чехова и "бомжатник" на Конева. Может стоит главному в зеркало посмотреться, жаловаться на коллектив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #2 Юрчик Людмила 18.10.2016 17:34
Хотілось би зауважити,що Юрчик Людмила Вікрорівна-помічник депутата Черкаської міської ради та Юрчик Людмила Вікрорівна-лікар ЖК 2 КЗЧМПБ "Центр матері та дитини" є двома різними людьми!!!! Лікар Юрчик Людмила Вікрорівна звісно вболіває та переймається подальшою долею рідного закладу в якому працює !!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 Людмила Юрчик 18.10.2016 17:25
Доброго дня , шановні читачі. Не уважно читав головний лікар статтю та її дописувача. Я , Юрчик Людмила Вікторівна, помічник депутата ЧМР,фінансист. Не маю до лікаря-гінеколога Юрчик Людмили Вікторівни ніякого відношення. Приношу свої вибачення, що Вас, Людмила Вікторівна, лікаря-професіонала, звинувачують в тому що Ви підтримали свій коллектив і жінок,які працюють і обслуговуються в "таких" умовах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100