реклама

реклама

Заступник директора департаменту - начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна доводить до відома інформацію, розміщену на офіційному порталі Міністерства соціальної політики України 12 жовтня 2016 року:

«Переселенці, які винаймають житло, і люди, які живуть не за місцем реєстрації, можуть претендувати на отримання субсидій на житлово-комунальні послуги. Про це в ефірі програми «Ранкова Хвиля» «Громадського радіо» повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

«Якраз для цих категорій населення, які проживають не за місцем реєстрації, є можливість оформлення субсидій з урахуванням договору оренди житла. Ми не вимагаємо якихось конкретних критеріїв, основне, щоб це був письмово складений договір, з переліком осіб, які проживають в орендованому житлі, і було визначено, хто сплачує за житлово-комунальні послуги. Це й буде підставою для призначення субсидій», - сказав Віталій Музиченко.

Також директор Департаменту державної соціальної допомоги зазначив, що сума субсидії у цьому опалювальному сезоні буде досить високою: «Середній розмір субсидії, який ми прогнозуємо в цьому опалювальному періоді, буде становити десь до 2000 гривень на домогосподарство на місяць».

Про це повідомили в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Л 24.10.2016 13:16
А що - всі,хто винаймає житло (не тільки переселенці) мають договір оренди житла ?! Таких одиниці. Власникам житла не вигідне офіційне оформлення. Тому переважна більшість винаймачів житла субсидії не отримають. Так як і більшість РЕАЛЬНИХ безробітних (які по різним причинам не зареєстровані в центрі зайнятості) і тим, хто доглядає за інвалідом та особою більше 80 років (НЕ психохворими)- доглядаючим держава платить трохи більше 200 грн в місяць (не більше 15 % від мінімалки, в залежності від групи інвалідності), а субсидію нараховують із віртуальних 2 мінімалок, тобто 2900 грн в місяць. Після такої "математики" субсидії практично немає, милостиво дарують копійки на оплату комун. послуг. Такі нові пАкращання з травня. Грошей у держави на субсидії мало, а бажаючих багато. Треба "урізати ". Тільки чому страждають самі незахищені категорії ? !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 федор принципиальный 24.10.2016 09:46
Переселенцы-это те,которые живут по ту сорону Украины,а к нам приезжают,чтобы получить пенсию и едут обратно,кстати стоимость коммуналки у них не менялась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100