Другого листопада у територіальному центрі соціальної допомоги Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради для підопічних з обмеженими можливостями з числа молоді була проведена бесіда «Як налагодити особисте життя», яку підготував психолог Боголій Віталій Миколайович.

Всі ми, так чи інакше, поспішаємо жити - у своїх побажаннях, у своїх мріях, у своїх амбіціях, у своїх уявленнях про краще життя. Нам хочеться, щоб все у нас складалося добре, успішно і щасливо у всіх сферах: в любові, в кар'єрі, в побуті, в сім'ї. І на все ми ставимо свої суб'єктивні терміни - щось нам здається великим успіхом, десь ми не встигаємо, одне реалізуємо швидко, інше тягнеться з року в рік і ніяк не налагодиться.

Що стосується особистого щастя, то ця сторона життя в рамках піднятою нами теми залишається особливою: що б не відбувалося навколо, завжди хочеться мати стосунки з протилежною статтю, знайти свою другу половинку, зустріти справжню любов. І коли це не виходить зробити протягом тривалого часу, коли щось не складається, волею-неволею будь-яка людина починає бити на сполох - чому, чому, що відбувається, хто винен, що робити і чи не час вже ставити на собі хрест, і ще багато всього в цьому дусі.

Що робити, щоби бути щасливим в особистому житті, - саме цьому риторичному питанню була присвячена наша бесіда з елементами тренінгу.

Підопічні самі пригадали «негативні» і «позитивні» установки на відносини, що впливають на особисте життя.

Отримали інформацію, як змінювати уявлення про «негативний» настрій та використовувати його з максимальною користю для себе та суспільства.

Як намагатись «переключати» себе, а в деяких випадках і налаштовувати себе на відповідний настрій за допомогою спеціальних психологічних технік.

Був переглянутий фільм «Як налагодити особисте життя».

З приводу цього фільму точилася гаряча дискусія. Чи допоможе постійний позитивний настрій зробити зміни в житті на краще?

Внаслідок цього дійшли до висновку, що в житті важливі різні настрої, почуття і емоції, установки на відносини, з можливістю їх адекватно сприймати і переживати як життєве благо, та шукати в них можливості, а не перепони.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Таня 30.11.2016 16:35
У нас клевый психолог нас учит как в жизни находить положительные эмоцыи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100