реклама

реклама

Озвучена засобами масової інформації вартість спорудження фонтану біля черкаського Центру дитячої та юнацької творчості – не коректна, вважає заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Богдан Бєлов.

14915620_1220789704648572_3517511116078832351_n

– Називають різні суми, які місто нібито витратить на цей фонтан. Хтось каже 400 тисяч, хтось – півмільйона, хтось уже й про мільйон гривень говорить, – зазначив у коментарі «Прочерку» Богдан Олександрович. – Ми як установа, яка контролює бюджетні витрати, в тому числі ЦДЮТ, звернулися до виконавця робіт із проханням надати відповідні розрахунки... Вартість самої конструкції не перевищує тієї вартості, яку опублікував журналіст Валентин Чернявський (близько 120 тис. грн, – ред.). Але є ще комплекс робіт, які необхідно здійснити, щоб фонтан функціонував: копання траншеї, бетонування основи, прокладка гільз під кабелі, прокладка кабелів та труб водопостачання і водовідведення, гідроізоляція, фарбування фонтану тощо. Тобто, до вартості, крім придбання самої чаші, входить ще чимало робіт – приблизно ще на 100-120 тисяч гривень. Але говорити про кінцеву вартість до того, як акт виконаних робіт буде підписано, – зарано. Такої ціни як 400 тисяч, там немає і близько!

Як наголосив Богдан Бєлов, оперувати потрібно не домислами, а документами.

– Яка вартість робіт, стане відомо тільки тоді, коли буде підписано акт виконаних робіт, – сказав заступник директора департаменту. – За виконанням робіт слідкує ліцензований інженер з технічного нагляду, який перевіряє кількість та якість робіт. Тобто завищити кількість робіт і спотворити якість ніхто не може. Крім того, проходить експертиза. Коли роботи буде завершено, то, якщо буде офіційний запит, думаю, Центр дитячої та юнацької творчості надасть документи по цьому об’єкту. А поки роботи не завершено, говорити про те, що десь хтось сказав, – це не дуже коректно.

Разом із тим, Богдан Олександрович наголосив, що замовником є ЦДЮТ, і департамент освіти та гуманітарної політики на ці речі не впливає.

– Є головний інженер, є головний архітектор цього проекту – і питання про те, хто вирішував, чому там має бути саме фонтан, а не клумба, яким має бути фонтан і який має бути узор на довколишньому мощенні слід задавати керівництву ЦДЮТ, – підсумував Богдан Бєлов.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Мавр 11.11.2016 17:10
Пане Богдан.А що Ви закінчував?
Який вуз треба закінчити,щоби погодитись побудувати таке страховисько в центрі міста?
Чи поставлена мета відлякати вихованців ЦДЮТ від роботи в гуртках?
Якщо так,то це вам вдалось.
Вершина несмаку,бідност і уяви та бажання нагадити Черкасам.Ось що ваш фонтан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Таке враження 11.11.2016 13:42
Краще б ті сотні тисяч гривень використали на ремонт страшного фасаду ЦДЮТ. Ця занедбана будова у самому центрі позорить наше місто!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Базарувальник 11.11.2016 11:30
Яка вартість робіт, стане відомо тільки тоді, коли буде підписано акт виконаних робіт
*************** *************** *************
Получется, что городские власти начали строить фонтан даже не зная какая будет его стоимость? :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Аборигэн 11.11.2016 11:18
Грамотное вложение бюджетных денежек). Около 300тыщ за чашу и монтаж. Про затраты на проектную и разрешительную документацию почему-то умолчали, а там тоже существенная цифра. Художественной ценности не наблюдается. Статуи - просто подарок для вандалов, тут уже базарная быдлота душу отведет. Так что стазу можно планировать затраты и в будущие ремонты. Первое впечатление - распил городских денег, бестолковый и плохо завуалированный .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100