реклама

реклама

24-25 листопада в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Правова система в умовах розвитку соціально-правової держави: питання теорії і практики».

Подія викликала науковий інтерес у понад 170 учасників. Це науковці з Черкас, Києва, Кропивницького, Миколаєва, Одеси, Дніпропетровська, Львова та ін. До роботи конференції долучилися судді, працівники прокуратури, юристи, керівники громадських організацій.

Відкрила пленарне засідання ректор університету, професор, доктор економічних наук Любов Шпак. Вона  побажала всім цікавої дискусії та зауважила, що правова система України перебуває в постійній трансформації і потребує вдосконалення в умовах розвитку соціально-правової держави.

Директор департаменту інформаційної політики, директор юридичного інституту Східноєвропейського університету, к.ю.н. Іван Оксьом також привітав гостей, науковців та студентів університету з початком Всеукраїнської наукової конференції та побажав усім плідної роботи.

Із вступним словом до учасників конференції звернувся перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, зазначивши, що тема конференції є актуальною і охоплює всі аспекти суспільного життя.

Під час пленарного засідання із доповідями виступили науковці з багаторічним практичним досвідом. Професор завідувач кафедри юридичних дисциплін Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, д.ю.н. Валентина Стеценко наголосила на необхідності застосування адміністративно-правових гарантій захисту прав іноземних інвесторів.

Принципи доступності правосуддя та проблемні питання його реалізації  окреслила завідувач кафедри правознавства Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи», д.ю.н. Світлана Обрусна.

Особливу увагу привернула доповідь завідувача кафедри державно-правових дисциплін ННІ економіки і права Черкаського Національного університету ім. Б.Хмельницького, к.ю.н. Геннадія Волошкевича, присвячена проблемним питанням позбавлення громадянства в сучасної України.

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Тетяна Чубар окреслила проблеми і перспективи судової реформи в Україні.

Не менш актуальною видалась доповідь голови Всеукраїнської громадської організації «Праведність» Володимира Єрьоменка, в якій були розкриті проблемні питання економічної системи України.

Заключним виступом на пленарному засіданні був виступ  проректора з організаційної роботи та зовнішніх зв’язків Східноєвропейського університету, к.ю.н. Віктора Миколенка на тему сучасних концептуальних підходів до визначення правового статусу прокурора.

Обговорення наукової проблематики конференції продовжилося на секційних засіданнях.

Завідувач кафедри права Черкаського інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом, к.ю.н. Артем Колісник висвітлив тему права на відтворення примірників комп’ютерних програм, а науковий співробітник відділу проблем кримінального права Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, к.ю.н. доцент Анна Ландіна обговорила з колегами та студентами проблеми встановлення предмету у злочинах проти інформаційної безпеки.

Активне обговорення сучасних проблем української правової системи відбувалось за участі викладачів юридичного інституту Східноєвропейського університету, які представили свої наукові розробки по даній темі.

Також охоче взяли участь  у роботі секцій студенти та аспіранти, презентуючи власне бачення проблем розглянутої тематики.

За результатами конференції видано збірник тез доповідей.

Про це повідомили в прес-службі Східно-європейського університету.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 toten 28.11.2016 09:46
А юристы то какие - Коваль, Шпак, Оксём!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Таке враження 27.11.2016 18:19
То яких практичних висновків дійшли вчені? Чи поговорили та й розійшлися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100