реклама

реклама

Сьогодні зранку Соснівський суд Черкас ухвалив вирок у справі побиття журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова під час Революції Гідності у 2014 році.

Підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали.

Нагадаємо, сторона обвинувачення попросила у суду покарання для обвинуваченого у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.

757f1225b11b7b849f5bcc277e230480

– Звісно, мені прикро, що таке рішення суду. Виходить, що майже 3 роки прокуратура займалася розслідуванням, і, по факту, роки пройшли дарма. Хоча, з іншого боку, я не здивований результатами, бо вже тоді, на першому засіданні суду було зрозуміло, що розслідування проводили не найкращим чином. Звичайно, я обурений ситуацією, яка склалася. Я витратив стільки свого часу. Ходив на всі виклики прокуратури, проводив впізнання, а по факту справедливості, як такої, немає, – зазначив Ігор Єфімов.

Перший секретар НСЖУ, голова Черкаської обласної організації Спілки Сергій Томіленко зауважує, що вся професійна спільнота також обурена з такого рішення суду. Адже воно демонструє іншим, що журналістів можна безкарно кривдити. Очевидно, за словами керівника НСЖУ, слід через публічність більше привертати увагу до подібних рішень судів, адже європейські цінності, до яких ми всі так прагнемо, якраз і передбачають захист скривдженого і справедливе покарання порушників.

Також зараз Спілка журналістів спільно з Ігорем Єфімовим залучатиме медіаюристів для подачі апеляції.

Нагадаємо, 20 січня 2014 року фотожурналіст Ігор Єфімов був жорстоко побитий правоохоронцями під час зачистки блок-посту активістів на черкаській дамбі. Він був на місці подій у жовтому жилеті «преса», із бейджем і фотокамерою. З тих пір, майже три роки, кривдники журналіста залишаються непокараними.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Эксперт 13.12.2016 13:02
Как была прокурватура,та к и осталась
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Андреевич 12.12.2016 18:43
Парень, ты ошибаешься, прокуратура не занималась три года расследованием твоего дела. Она вообще ничем не занималась и не занимается. За исключением алмазов, конечно... Вот если ты пойдёшь и набьёшь морду какому нибудь прокурору, вот тогда ты увидишь, как не за три года, а за три дня всё расследуется и тебя посадят. Они же люди, важняки. А ты журнадист, кому ты нужен? Прокуратуре? Да они сами готовы журналистов поубивать... Так что или терпите, ребята, или объединяйтесь, и давайте сдачи...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100