реклама

реклама

Депутат Черкаської міськради Павло Карась реагує на зауваження екологічної активістки Людмили Ткаченко, яка агітує за використання штучних ялинок, щоб зберегти від вирубки живі.

index

«Справа в тім, що певні ялинки спеціально вирощують для Нового року. Це якраз найекологічніший спосіб використання природнього ресурсу. Ялинку вирощують з конкретною метою, вона місяць виконуватиме функцію прикраси, а тоді її спалять в печі «Черкаситеплокомуненерго» і отримають від неї тепло. Фактично, це і природній шлях ялинки. Бо якби вона вмерла в лісі і згнила, то виділила б так само тепло і вихідні продукти. Спалювання на Теплокомуненерго лише прискорить процес природнього гниття. Та й ніякої шкоди природі спалювання деревини не принесе!

А тепер подумаємо про штучні ялинки, за які агітують деякі громадяни. Якраз штучна ялинка може принести шкоду. Бо ви ж її не експлуатуватимете вічно. Покористуєтеся 5-10 років і викинете на смітник. Далі її відвезуть на звалище, де вона розкладатиметься тисячу років! Та її навіть екологічно спалити не вдасться. Тому з точки зору екології набагато доцільніше використання природніх ялинок, які були спеціально вирощені, щоб ним милуватися, а тоді добути з них в печі тепло. Це ж біологічний ресурс. Тому наскільки об’єктивною є позиція екологічних активістів, які агітують за штучні ялинки?

І наостанок! Якщо ви купуєте легально вирощену природню ялинку, то даєте роботу і нашим громадянам, а коли купуєте штучну ялинку, то хіба що допомагаєте китайським виробникам, бо як правило, штучні ялинки завозять нам звідти. Хай ви справді нею користуватиметеся 10 років, та врешті викинете і тоді вона вже забруднюватиме нашу, українську землю… Закликаю всіх купувати наші, екологічно чисті ялинки, але легальні ялинки, з чіпами», – зауважив Павло Карась у «Фейсбуці».

реклама

Коментарі  

 
+9 #4 Ivan 3 13.12.2016 11:22
Не секрет, что многие искусственные елки ввозятся в Украину нелегально, и опасны как для экологии, так и для человека. Например, в елках азиатского производства могут содержаться токсические красители. Токсины начинают распространятьс я при комнатной температуре и невидимо наносить вред организму (особенно несформировавше муся детскому), вызывают аллергию, раздражения на коже. Распознать вредоносные елки несложно: как правило, они продаются на рынках и не имеют сертификата соответствия качеству и санитарным нормам Украины. Такие елки имеют резкий запах, что говорит о некачественном сырье.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Ivan 3 13.12.2016 11:21
Известно, что натуральная ель содержит множество полезных для здоровья веществ. Хвоя выделяет соединения фитонциды, которые обладают противомикробны м, антибактериальн ым и противовоспалит ельным действием. Запах свежей хвои положительно влияет на нервную систему: снимает перевозбуждение и нервозность. Эфирные масла хвойных деревьев известны своими свойствами в профилактике респираторных заболеваний.

Кстати, живая ель улучшает настроение не только благодаря своему присутствию. Ароматические соединения, выделяемые хвоей, раздражают специальные рецепторы в нашем носу, под воздействием которых в организме вырабатываются «гормоны радости» эндорфины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 депутат 13.12.2016 11:00
Агітування за штучні ялинки, це фактично є їх рекламою, повністю погоджуюсь з Карасем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 ДЖЕКО 13.12.2016 10:31
Цій Людмилі Ткаченко такий лікбез треба по всим питанням проводити. Усюди носа суне, нахальства і пихи - море, а знання - дуже поверхові. Як фахівець - дуже слабка, один гонор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100