реклама

реклама

Черкащани втратили один з улюблених пляжів. Берегова смуга за 4 роки перетворилася на таку собі Венецію прямо на воді там, як гриби після дощу, з'являються розкішні котеджі. А місцевим тепер до річки не підступитися. Хто і яким чином всупереч закону відхопив собі ласий шматок дізнавалися кореспонденти Подробностей

56_22

Мальовничий куточок із сосновим лісом та піщаним пляжем гарне місце для відпочинку. Було. Тепер частину берега, де стоять будинки, обгородили парканами. Іншу частину розмітили стовпчиками. Ці робітники у мерзлому піску риють яму під черговий фундамент. Для кого будують кажуть, що не знають.

Не на камеру зізнаються, поспішають встигнути до весни цей будинок, як і сусідні, має стояти на воді. Землю під забудову міська рада віддала в довгострокову оренду ще 10 років тому. Згодом дозволила некапітальне будівництво. Відтоді за словами місцевих мешканців пляж у їхньому мікрорайоні тане мов на очах.

"Скоро вони і до дамби мабуть дійдуть, бо в 14 році ми тут були піднялися трохи, то зупинилися, правда, якісь я не знаю навіть хто спалили два будиночки, вони були притихли", - сказала Анна Демченко, жителька Черкас.

Ось цей чоловік у бушлаті співробітника Міністерства надзвичайних справ переконаний: прибережна зона його приватна власність.

За п'ять років боротьби із забудовниками, професійний будівельник Микола Мохнар став справжнім юристом. Показує стоси документів, за якими штучно створений "намив Соснівський" є захисною спорудою водного фонду. Як міська рада могла віддати цю ділянку під забудову, у чоловіка в голові не вкладається.

"Її взагалі не можна, згідно закону, навіть в оренду віддавати , не то що на ній будуватись", - сказав Микола Мохнарю, житель Черкас.

Начальник департаменту архітектури, через зайнятість, зустрітися з нами не зміг. Але телефоном повідомив відповідати за надання землі і дозволи на забудову, видані попередниками, не збирається. Хоч і визнає капітальне будівництво тут заборонене.

"Визначити капітальність може тільки експертиза. А експертизу призначають рішенням суду, як мій колега, начальник управління архітектури, планує чи не планує Зроби перевірку, я не можу вам сказати ", - сказав Артур Савін, директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради.

Нині люди збирають підписи і планують надіслати листа президентові з проханням припинити будівництво. Якщо їх не почують готові самотужки прибрати котеджі з пляжу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #10 Іван 17.01.2017 00:59
Мохнар хотів собі дві ділянки.Йому відмовили. От він і розпіарюється.А сам Микола забув про дві кримінальні справи проти нього. Одна за побиття його співмешканки, а друга за шахрайство, де він брав гроші за роботу і тікав. От Миколка, громадською діяльністю прикриваєтсья.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Каврай 17.01.2017 00:13
Слава батьківиновцям суперворюганам!
Навіщо ми прибрали Одарича!
Тепер лікті кусати приходиться.
Братва рулить,ад дим встає!
І все із-за нашоі дурі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 стабилизец 23.12.2016 13:41
Цитую ???:
Пишеться про "розкішні котеджі", а на фото - якась фігня з вагонки й шиферу :-?

это шоб участок до решалова застолбить и охрану с собакой поселить. фактически вся прибрежная зона была распределена ишшо при волошине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 ??? 23.12.2016 12:47
Пишеться про "розкішні котеджі", а на фото - якась фігня з вагонки й шиферу :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 Про що ти свистиш? 23.12.2016 12:45
Цитую стабилизец:
прав путя, не страна, а недоразумение. :lol:

"Нєдоразумєніє" - це ти і твій чмошний путя. :-x Козел з Кремля може тільки бекать на тему решти світу, а при цьому регулярно гадить у власному городі - війною валить економіку рашки і рівень життя рашка-народу, а собі вибудовує хороми в рашці і діткам своїм - у Європі. Причому, такі хороми, у яких черкаські понти на Дніпрі займали б максимум розміри кладовки :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Толя металл 23.12.2016 11:46
Це я з Гурою будую, що не подобається? У Гури вся родина на Кіпрі йому жити не має де, а ви тут мітінгуєте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 стабилизец 23.12.2016 09:56
снова все не при делах, сонм экологов-прокуроров-архитекторов бессилен перед папэрэдныками и существует для получения зарплаты и взяточных. смерды пишут бамагу главному барину, который перешлет ее сюда же. прав путя, не страна, а недоразумение. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Петрович 22.12.2016 23:08
Собаки брешуть-караван іде. Потрібна воля і бульдозер.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 депутат 22.12.2016 22:27
Давно пора, простим людям, владу брати в свої руки, інакше скоро і дихать не дадуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Світ 22.12.2016 21:42
Протцей пляж вже роками говорять. Побудовано ще до 13 року. Минулого літа на, Антені докладно та класно розказали. Там земля по урізу води вже не міська, а сільради Свидивоцької.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100