реклама

реклама

2017-ий стане роком 500-річчя Реформації – утворення протестантських церков, початок якому поклав 31 жовтня 1517 року німецький священик Мартін Лютер своїми знаменитими «95-ма тезами» проти папства. Протестанти Черкащини готуються до відзначення цього ювілею.

 

Засiдання Як це відбуватиметься, протестантські пастори обговорювали 23 грудня із заступником голови ОДА Сергієм Овчаренком під час першого засідання робочої групи облдержадміністрації з підготовки та відзначення в області 500-річчя Реформації. Як зазначили представники влади, з нагоди півтисячолітнього ювілею вони планують провести низку просвітницьких заходів.

Разом із тим, як наголосив пастор церкви євангельських християн-баптистів Валерій Бєляєв, котрий очолив оргкомітет «R-500», в країні йде війна, отже святкувати не час. Тож протестанти будуть відзначати 500-річчя своєї християнської течії наполегливою роботою.

– Реформація, яка відбулася в Європі 500 років тому, вивела цю частину світу на зовсім інший рівень, – зазначив Валерій Бєляєв. – Ми хочемо, щоб Україна переймала найкращий досвід Європи, хоча, щиро кажучи, Європа за цей час, на жаль, змінилася на гірше. Наше бажання – щоб Україна розквітала. Ми допомагаємо фронту капеланами, волонтерами, військовослужбовцями. В тилу ми в міру сил допомагаємо незахищеним верствам населення.

У рік 500-річчя Реформації протестанти Черкащини планують організувати різдвяні свята, передусім – для людей з інвалідністю, нужденних, пацієнтів лікарень, особливо дітей. До Великодня планується організувати прибирання засмічених місць у містах Черкащини, влітку – табори для молоді, восени – день подяки Богові за врожай і свято Реформації. Також планується організувати тематичні виставки, передусім – виставку перекладів Біблії національними мовами, екскурсії по церковних будинках тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100