реклама

реклама

Своєрідним способом відновили пам’ятник Левку Симиренку біля парадного входу до Городищенського державного аграрного коледжу. Торік бронзове погруддя украли мисливці за кольоровими металами. Поліція так його і не знайшла. Тому силами колективу коледжу на спорожнілому постаменті встановили плиту з чорного мармуру, на якому викарбували портрет славетного садівничого, інформує «Нова Доба».

1482481127_pamyatnyk-pomologu-levku-symyrenku-bilya-silskogospodarskogo-koledzhu_2 Пам’ятник відновили до 125-ліття навчального закладу. Виготовляти точну копію украденого погруддя було б занадто дорого. Це погруддя було своєрідною візитівкою навчального закладу, одним із символів Городищини. Пам’ятник стояв із 1985 року.

Левко Платонович Симиренко народився 8 лютого 1855 року у Млієві. Створив на родинному хуторі колекційний сад, який став одним з найбагатших у Європі помологічних колекцій. Вивів популярний сорт яблук ренет Симиренка, названий на честь батька. Організував школу садівників і виховав низку висококваліфікованих фахівців.

За радянської влади маєток Левка Симиренка було націоналізовано, на його базі засновано Мліївську дослідну станцію садівництва. Першим директором був його син Володимир. 6 січня 1920 року Левка Симиренка через вікно власного дому застрелили чекісти. За загадкових обставин загинули у 1919 році двоє його молодших братів – Микола й Олексій, які жили у Києві.

реклама

Коментарі  

 
+11 #2 спостерігач 25.12.2016 12:53
Торік бронзове погруддя украли мисливці за кольоровими металами. Поліція так його і не знайшла.

Сьгодні поліція тільки реєструє злочини, а питання розкриття це не до них. Може посадити секретаря, для реєстрації?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Тенденція 25.12.2016 12:30
Вандалізм щодо пам'ятників залишається безкарним. Побалакали і забули, що неодноразово плюндрувались скульптури Шевченка на Звенигородщині, погруддя Симиренка у Мліїві, могили на кладовищах. І ніхто нікого не притяг до відповідальност і. Де закон? Дуже тривожна і небезпечна тенденція.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100