реклама

реклама

Сьогодні члени виконавчого комітету не підтримали зростання вартості проїзду у міських маршрутках, як пропонувалось у проекті рішення, – з  існуючих трьох гривень до чотирьох.

Заступник директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Людмила Гуріненко під час виступу пояснила, що з відповідними пропозиціями перевізники звернулись до міської влади Черкас ще півтора року тому – у квітні 2015 року. Тоді був даний старт для початку регуляторної процедури з цього питання, яка успішно була пройдена. І хоча у поданих документах перевірялась доцільність і обґрунтованість підняття тарифу з 2,5 до чотирьох гривень, торік вартість проїзду у міських маршрутках зросла лише 50 копійок.

Цьогоріч перевізники знову повернулись до питання необхідності підняття вартості проїзду. У своїх аргументах вони наводили суттєве зростання цін на пальне, запчастини, витратні матеріали, комунальні послуги. Усе це стає на перешкоді ефективної діяльності їх підприємств, забезпечення гідною зарплатою працівників, оновлення рухомого складу .

Більше того, як розповів директор автотранспортного підприємства «Черкасиавтотранс» Володимир Соломенний, за останній рік серед міських перевізників намітилась тенденція до скорочення кількості автобусів, які не виходять на маршрути через масове звільнення водіїв.

– Торік на нашому підприємстві працювало 128 водіїв, зараз – лише 86. Прикро, що йдуть найдосвідченіші, фахові спеціалісти, які добре знають свою справу, бо у нинішніх складних економічних умовах і рівні зарплат їм складно утримувати сім’ю. А ми позбавлені додаткових фінансових ресурсів, для підняття заробітної плати своїм працівникам через збитковість тарифу.  До того ж зараз на нашому підприємстві «висить» 6,5 мільйонів гривен кредиту за придбані автобуси. Приміром, у 2015 році ми придбали дев’ять автобусів, а цьогоріч – лише п’ять. Про купівлю нових одиниць транспорту у 2017 році за існуючих умов  взагалі не може бути й мови. А це – неправильно, бо автотранспортні підприємства мають розвиватись, оновлювати свій парк автобусів, аби надавати громадянам якісні послуги з перевезення, – зауважив Володимир Павлович.

У свою чергу, директор підприємства «Автобусний парк» Олена Куниця акцентувала, що на відміну від КП «Черкасиелектротранс», якому міський бюджет покриває усі витрати на перевезення пільгових категорій громадян, маршрутні автобуси таких дотацій не мають і власним коштом обслуговують 16 категорій пільговиків.

Більше того, черкаські перевізники сплачують до бюджету ряд податків, наповнюючи міську казну.

Начальник управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Віталій Москаленко розповів, що у таких містах, як Полтава чи Івано-Франківськ, де проживає приблизно стільки ж населення, як і в Черкасах, проїзд у 4 гривні діє ще з лютого минулого року. Більше того, у Черкаській області є міста, де тариф на проїзд у міському громадському транспорті на сьогодні вищий, ніж в обласному центрі. Так, в Умані, Корсунь-Шевченківському перевезення у маршрутних автобусах коштує  4 гривні, у Смілі зараз – 3,5 гривні.

Під час розгляду цього питання серед членів виконкому виникла активна дискусія щодо доцільності такого кроку, зважаючи на і так стрімке зниження рівня доходів черкаських сімей. Також озвучувались претензії щодо якості обслуговування черкаських перевізників, зокрема, недотримання ними  умов договору тощо.

Тож  підсумку – зазначений проект рішення виконавчого комітету не набрав необхідної кількості голосів.

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 федор принципиальный 28.12.2016 11:59
Вопрос-цены на продовольственн ые товары,коммунал ку,топливо растут и не перестают расти,а как поднять цены па проезд-крыша слетает,объясни те причину,ведь те,кто возмущаются,каж дый день ходят в магазин,покупаю т продукты молча и ни слова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 ах 28.12.2016 10:58
за ці сарайчики більше платити. Вікна заклеєні рекламою, сарайчики холодні взимку, влітку чумазі. Ні на інвалідному візку ні з коляскою не зайдеш.
А приміські, особливо 162 і 115 то взагалі жах. Зробіть екскурсію кондукторам в Київ, як там оголошують зупинки, без зайвих зауважень, на одній мові. .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Сергей 27.12.2016 21:10
Здесь говорят что м не покрыва.т льготы и автобуссы не покупать будут так вот частники ненравиться тогда уходите лицензию забираем .
подорожанию НЕТ
3 гривны эьто и так дорого
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Реаліст Комаров 27.12.2016 16:44
Зате інтернет подорожчав з 1 січня та мабуть і кабельне......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100