реклама

реклама

index Черкаським відділом поліції ГУ НП в Черкаській області проводилося розслідування у кримінальному провадженні відносно 29-річного громадянина М. за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно), ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-якого суспільно небезпечного діяння).

Встановлено, що даний чоловік помітивши двох школярів, 2004 та 2006 р.н., представився працівником поліції, при цьому на підтвердження своїх слів продемонстрував нібито службове посвідчення в обкладинці рожевого кольору, що в дійсності являлося посвідченням водія, з яким не дав ознайомитись, а також повідомив, що він займається розшуком викрадених телефонів, і наказав підліткам, щоб ті передали йому свої мобільні телефони для перевірки, чи не є вони викраденими.

Будучи введеними в оману та вважаючи, що дійсно спілкуються з працівником поліції, неповнолітні передали громадянину М. свої телефони. Після цього М. наказав підліткам принести з дому документи на мобільні телефони, та пообіцяв  повернути майно власникам після перевірки, а сам в цей час з місця вчинення злочину зник. Телефони зловмисник  в подальшому заклав до ломбардів.

За результатами досудового слідства Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за вищевказаними статтями Кримінального Кодексу.

Санкція тяжчого зі злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Про це повідомили в Черкаській місцевій прокуратурі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100