реклама

реклама

21 січня з ініціативи Канівської «Свободи» на Тарасові горі вчергове відбулися традиційні заходи по вшануванню пам’яті Олекси Гірника.

Вшанування Олекси Гірника

До початку мітингу-реквієму на місці самоспалення героя України, націоналіста Олекси Гірника, присутні вклонилися праху великому українцю – Тарасу Шевченку.

На мітингу-реквіємі присутні згадали життєвий шлях та подвиг націоналіста, що самоспалився 21 січня 1978 року в знак протесту окупації України, її русифікації.

«Полум’я любові Олекси Гірника до своєї нації, свого народу не згасло, воно горить в серцях та справах захисників України від російської окупації на Сході та патріотів по всій Україні» - наголосив під час виступу Юрій Гамалій, голова депутатської фракції свободівців у Канівській міській раді.

Коментуючи вшанування Олекси Гірника, очільник канівських свободівців Сергій Засенко сказав: «Протест Олекси Гірника актуальний і нині, коли сучасні націоналісти на 26 році незалежності змушені через суди відвойовувати українську мову. Я хочу також процитувати слова героя: «Мій протест – то сама правда, а не московська брехня від початку до кінця. Мій протест – то пережиття, тортури української нації. Мій протест – то прометеїзм, то бунт проти насилля і поневолення. Мій протест – то слова Шевченка, а я його тільки учень і виконавець».

По закінченні мітингу-реквієму присутні відвідали експозицію присвячену Олексі Гірнику в Канівському музеї Тараса Шевченка.

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100