реклама

реклама

Взаємні звинувачення з боку Дмитра Шакіна, який оприлюднив запис емоційних криків учительки 17-ої школи Черкас Наталії Макаренко, та інших батьків класу після зимових канікул відновилися. Обидві сторони конфлікту визнають, що атмосфера в класі не сприяє нормальному навчанню.

17 школа

Дмитро Шакін, чия дочка Марійка заявила про неналежну поведінку вчительки, твердить у «Фейсбуці», що його дитину у класі й далі цькують. Так, один із учнів під час уроку знущався з неї, підбурював однокласників до байкоту, а вчителька робила вигляд, що нічого не чула. При цьому мати хлопчика пишається його «самостійною думкою» і «нічого не може зробити».

Крім того, Дмитро Шакін скаржиться й на поведінку батьків однокласників його дитини, які заважають йому заходити до класу, розмовляють з ним на підвищених тонах, звинувачують його в тому, що він «зробив свою дочку ізгоєм» тощо.

Дмитро Шакін просить департамент освіти та гуманітарної політики міськради «вжити заходів для забезпечення безпеки Марії Шакіної шляхом присутності представників Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради під час учбового процесу в СШ № 17, зокрема у 5-Б класі».

До «Прочерку» звернулися й представники протилежної сторони – батьків, які підтримують учительку Наталію Макаренко.

– Звісно, учителька чинила неправильно, коли підвищила голос на дітей, – погоджується психолог Ірина Дяченко, дитина якої також навчається у класі. – Але помилка була не настільки жахливою, щоб розгортати такий скандал, який було розгорнуто. Вчителька нікого не била, не ображала. Справді, дала волю емоціям. Але ніхто з батьків, крім одного, не має до неї претензій. Якби Дмитро Шакін хотів по-справжньому розв’язати проблему, він би звернувся не одразу до ЗМІ, а спочатку – до самої вчительки, інших батьків, директора школи, департаменту освіти. А так це більше схоже на піар-акцію, яка не несе ніякої користі учням, у тому числі і його, Шакіна, доньці.

За словами пані Ірини, більшість дітей і батьків класу підтримують Наталію Макаренко, бо вона, хоч і людина емоційна, але дає гарні знання, і діти її люблять. Вона – справедлива і небайдужа до дітей. Натомість, самі діти з класу визнають, що вони – не ангели, й іноді поводяться так, що не кожен учитель може втриматися від емоційного реагування.

Батьки, які підтримують Наталію Макаренко, і педагоги школи заперечують усі закиди Дмитра Шакіна у цькуванні Марійки.

За словами пані Ірини, з огляду на скандальну ситуацію, рівень успішності падає. Всі – і вчителі, і діти, переконані, що кожне слово, яке вимовляється в класі, записується. Кожна деталь скандалу, кожна дія опонентів потрапляє у «Фейсбук». Деякі вчителі вже відмовляються вести уроки в цьому класі, щоб якісь їхні слова не були витлумачені проти них.

– І наші діти, і ми, батьки, не знаємо, як вийти з цієї ситуації, – каже Ірина Дяченко. – Кожна дитина – це особистість, і закручуванням гайок питання не розв’яжеш. Зараз ситуація – вкрай нервозна, і загострення триває. Ми не розуміємо, чого сьогодні домагається Дмитро Шакін: щоб усі учні, крім його дитини, перевелися в інший клас? Усе одно вчитися в таких умовах – неможливо. Зараз ми підходимо до того, щоб звернутися до адміністрації з проханням дозволити нашим дітям навчатися дистанційно, тобто не відвідуючи школу...

Наразі учителька Наталія Макаренко продовжує працювати, дію наказу про її звільнення призупинено. Профспілка навчального закладу виступила на її підтримку. У школі очікують на візит дитячого омбудсмена.

реклама

Коментарі  

 
+3 #41 Дмитро 31.01.2017 00:33
Roman Korsun:
...Можна було б вже припинити обговорення, раз вчительку звільнено, але ж ні, з’являються нові аргументи на її захист, які пробивають чергове дно.
1) Я сподівався, що є якась межа ницості і підлості, але слова психолога Ірини Дяченко переконують, що межі немає.
«– Звісно, учителька чинила неправильно, коли підвищила голос на дітей, – погоджується психолог Ірина Дяченко, дитина якої також навчається у цьому класі. – Але помилка була не настільки жахливою, щоб розгортати такий скандал, який було розгорнуто. Вчителька нікого не била, НЕ ОБРАЖАЛА. Справді, дала волю емоціям.»
Пані Ірино, я запитаю у Вас словами Макаренко: «Ты вообще хоть что-то отстреливаешь?!» Не ображайтесь, Ви ж самі кажете, що це не образа. Так, дав волю емоціям. :)
https://www.facebook.com/groups/1447547535497898/permalink/1820341461551835/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #40 Дмитро 31.01.2017 00:29
"Революція Гідності в освіті" - саме так вже назвали події, що розгортаються навколо звільнення скандально відомої (тепер вже на всю Україну) вчительки англійської мови СШ№17, м. Черкаси, Макаренко Н.М.
І чим далі триває опір здоровому глузду з боку батьків-захисників, тим більшого розголосу і резонансу набуває здавалось банальна справа звільнення вчительки, яка скомпрометувала звання педагога систематичними знущаннями і приниженням гідності дітей...
Невже, аби звільнити вчительку, потрібно влаштовувати Майдан, ставати «стінка на стінку», збирати групи підтримки ― щось незрозуміле відбувається у державі, яка начебто зветься правовою...

https://www.facebook.com/groups/1447547535497898/permalink/1820341461551835/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #39 пані 27.01.2017 21:04
Зло породило еще большее зло. Шакин наверное будет спокойно спать, ведь учительница осталась без работы, без средств к существованию. Он и его побратимы добились своего. Неужели он думает, что после этого к нему станут лучше относится.
Ви не хвилюйтеся, у неї стільки репетиторників, що без грошей вона не залишиться, хіба тільки без корони, яку носить ще з шкільної лави. І саме ця пиха і призвела до такої неприємної ситуації. Могла б спокійно прийняти ситуацію і вибачитися публічно, взяти відпустку, підлікувати нерви, і все було б ок, так нє - класичний лікарняний, погрози судом. Відчула підтримку батьків, при чому здебільшого випускників, що трохи нелогічно, бо йдеться про конкретних дітей конкретного класу, то вже і землі під собою не чує. Вигорання на роботі у людини. Хай відпочиває. Скільки молодих фахівців на її місце? Думаю, багато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #38 yazon 27.01.2017 09:29
Что касается охреневшей сапаратистки - училки - там диагноз называется ПРОФНЕПРИГОДНОС ТЬ. Какие бы у тебя ни были взгляды, если ты смеешь оскорблять ребёнка - ты дрянь а не педагог. А если, к тому же, причина твоего "гнева" национальный вопарос - так нацистам в школе вообще делать нечего. А вот родителям ВСЕХ детей этого клдасса - есть о чём задуматься. Дети - честны и бескомпросиссны . И для них нет разницы между кухонным трёпом и публичноц позицией. Поэтому - родители должны понимать меру своей ответственности за покорёженную этими разборками психику детей. И думать об отдалённых последствиях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #37 Василий Бабушкин 27.01.2017 02:04
Цитую Пошливы:
И когда ужевыгонят //////// учительницу и гниду директора.

Так и сказал бы шакин,что весь сыр бор из-за должности директора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #36 Kaban 26.01.2017 21:10
Читаю це все- хворі люди, хвора і частина суспільства (точно як і автор цього скандалу), які підтримують неадекватного папашу, що, на сьогодні, фактично вже зламав життя своїй дитині !!! Яка мета цього? Батько, який дбає за своє дитя, вже давно перевів би її в інший клас чи, краще- школу. Невже він думає що на цьому все скінчиться? Дівчинці ще шість років навчатися. Нормальне навчання її чекає, з такою славою, яку створив для неї батько?! Всі відвернуться, вже відвернулися. Процес не зупинить ніхто! Окрема подяка "Антені". Думав що там адекватні творять новини. Показали свій рівень. Справжня провінція, у ненайкращому сенсі. Жалко вас- обділених, обдуреніх, ошуканих! Не про таку Україну ми мріяли на початку Незалежності. Насправді- залежні від свойого неуцтва і дрімучості. Але- хай вам щастить. Вас щоденно знищують, протягом останніх десяти років, та ви цього не хочете зрозуміти! Бо вам цікавіші місцеві плітки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #35 Вона не педагог 26.01.2017 17:56
Цитую валентина:
Цікаво,а чи знайдеться в місті педколектив,яки й захоче прихистити вчительку Макаренко.

"Скажем дружно: нафіг нужно?!"(с)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #34 валентина 26.01.2017 14:42
Цікаво,а чи знайдеться в місті педколектив,яки й захоче прихистити вчительку Макаренко. Справа не в Шакіні і його особистості. Справа в тому,що час ,коли можна було ""сеять разумное" такими методами закінчився! І цей випадок є класичною точкою відліку для інших педагогів! Дякуючи ЗМІ для всієї держави
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #33 Не гавкайте на дитину! 26.01.2017 13:41
Цитую Семен:
Родители, которые заботятся о ребенке, а не пиарятся, давно бы перевели ребенка в другую школу. Психическое состояние девочки уже испорчено, она теперь без папиных советов на улицу не сможет выйти. Как ей жить он подумал? Зато СМИ пропиарились.
Итог может оказаться плачевным.

Дірєктор, которий заботітся про учітєльніцу, давно би пєрєвьол єйо в другую школу. Псіхічєскоє состояніє бабушкі уже іспорчєно, она тєпєрь бєз совєтов адвоката на уліцу нє может вийті. Как єй жить - дірєктор падумал? Ітог уже оказался плачєвним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #32 Семен 26.01.2017 13:23
Цитую Тетяна:
Як би заговорили батьки інших дітей щоб з їх дітьми таке було, чи пішли б вони за вчительку чи за дитиною, хорошо щось говорити коли не касається діло своєї дитини.

Родители, которые заботятся о ребенке, а не пиарятся, давно бы перевели ребенка в другую школу. Психическое состояние девочки уже испорчено, она теперь без папиных советов на улицу не сможет выйти. Как ей жить он подумал? Зато СМИ пропиарились.
Итог может оказаться плачевным.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100