реклама

реклама

Днями на базі Спеціалізованої школи № 17, відбувся практичний семінар з правил баскетболу для суддівського корпусу м. Черкаси та представників команд Аматорської ліги, який проводили суддя Національної категорії Олександр Нагорний та арбітр Суперліги Парі-Матч Євгеній Нагорний. У семінарі взяли участь судді та комісари м. Черкаси, а також  гравці та тренери команд Аматорської ліги м. Черкаси.

Лектори семінару акцентували свою увагу на нововведеннях в правилах баскетболу та основних тенденціях у сучасній грі.  Особливу увагу було прикуто новим трактуванням неспортивного фолу, а також принципу «RSBQ». Також, було показано низку відео-кліпів на такі теми, як «правило зони», пробіжка, флоп/фейк, процес кидка, «технічний фол/поведінка гравців». Загалом семінар відвідали 15 суддів.

Днми також було проведено семінар для операторів статистики, який проводив статист ФБУ - Василь Івлєв. В ньому взяли участь оператори статистики, які обслуговують матчі Суперліги Парі-Матч, Вищої Ліги та Аматорської Ліги. Працювали і новачки, які будуть обслуговувати ігри Аматорської ліги Черкас.

За словами Президента Федерації Баскетболу Черкаської області, Олександра Нагорного, зважаючи на велику кількість змагань та інноваційного введення статистики в аматорську першість нові спеціалісти необхідні для якісного обслуговування турнірів усіх рівнів.

Про це повідомили в прес-службі «Черкаських мавп».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100