реклама

реклама

У класах Боярської школи Лисянського району після зимових канікул температура повітря не піднімається вище 12 градусів тепла. Діти сидять одягнуті. В молодших класах включають калорифери і наганяють температуру до 17-18 градусів, інформують «Вісті Черкащини».

250120171614096238535

– Наші діти стали заручниками недосконалої тендерної системи закупівлі газу, коментує директор навчального закладу Микола Демчук. – Вже пройшли два тендери з участю відділу освіти РДА, але обидва з невідомих причин зірвалися. Ми тепло вже ділимо порціями, і з тривогою очікуємо, що завтра школу просто відключать від газу, а на альтернативне опалення ми не готові перейти.

Керівник місцевої самооборони Юрій Кириченко налаштований підняти громаду, щоб не допустити минулорічної аналогічної ситуації в Лисянці, коли газовики в розпал зими перекрили опалення в дошкільних дитячих установах селища.

Наразі в Лисянському районі на газу працюють котельні в чотирьох школах. І в усіх мерзнуть діти, поки дядьки-монополісти газу в Черкасах міркують, який би зірвати на них куш.

У Лисянському районному відділі освіти ситуацію не коментують.

– На жаль, на місці немає начальника Лілії Гнатюк. Зателефонуйте пізніше, – радить секретарка.

Начальник обласного управління освіти Валерій Данилевський запевняє, що дав вказівку районним відділам освіти вчасно проводити тендери й не допускати ситуації із можливим відключенням. Про ситуацію в Боярці йому не повідомляли.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Василь 08.02.2017 19:12
Нажаль дана ситуація не тільки в Лисянському районі а і в Звенигородськом у. Ще в лютому 2016 року за вказівкою керівництва ПАТ Черкасигаз Звенигородське газове господарство відключило в усіх школах району по одному котлу від газу мотивація економія газу( ліміти якісь) хоча як на сьогодення іде повна перевитрата газу бо один котел не справляється працюючи на повну потужність в приміщеннях шкіл від 9 градусів до15. В Звенигородськом у районі в січні 2017 року працівники ПАТ Черкасигаз пішли ще далі вирізали в усіх школах лічильники газу на котлах які раніше були відімкнені від газу а це комунальне майно району за яке з бюджету в свій час було витрачено значні кошти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 П 30.01.2017 22:10
Вважаю, що "Начальник обласного управління освіти Валерій Данилевський" повинен (ПРОСТО ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ) надати пропозицію обласному голові, а той, у свою чергу, передати Президентові: ДЕРЖАВНИМ навчальним, дошкільним і позашкільним закладам газ повинна постачати ДЕРЖАВНА газопостачальна організація ЗА СОБІВАРТІСТЮ (без "накруток", "європейських формул" і інших подібних "фінтів вухами") без усяких там тендерів, торгів і т.д., і т.п. Ну не входить до задач таких закладів проведення всяких там торгів, тендерів чи ще яких іграшок в "вільний ринок". Здоров’я дітей - занадто велика ціна таких "іграшок". Така моя думка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100