реклама

реклама

rud Семеро селян — власників корів — направили обласній владі заявки на відшкодування вартості придбаних доїльних апаратів. Про це повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Вадим Рудишин.

 - Є державна програма відшкодування вартості придбаних апаратів. Зараз заявки направлені в міністерство і, думаю, що ці кошти будуть компенсовані державою, - зазначив Вадим Рудишин.

Влада запевняє, що активно працює над розвитком галузі тваринництва на Черкащині. За словами чиновника, в області прийнята і розроблена програма молочного скотарства і свинарства до 2015 року. Виконання програм дасть можливість наростити поголівя і продуктивність як ВРХ так і свиней.

- Головне, щоб в керівників було бажання розвивати галузь, - зазначив Вадим Рудишин.

Однак поки що більше свиней і корів утримується в присадибних особистих селянських господарствах.

- Щоб люди могли збувати продукцію по достойній ціні, то ми працюємо над створенням молочарських обслуговуючих кооперативів, робота яких дасть можливість більш комплексно обслуговувати особисте господарство, надавати більший спектр послуг і формувати більш високу ціну за здане молоко. Як приклад успішного кооперативу назву “Молтранс”, який працює в Лівобережних районах області і вже трохи на Правобережжі. Якщо заводи нині приймають молоко по 2,4-2,5 грн./л, то “Молтранс” платить членам свого кооперативу мінімум на 20-25 копійок більше! - запевнив Вадим Рудишин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100