Про стимули і мотивації для контрактників говорили сьогодні на обласній селекторній нараді в Черкаській ОДА. Насамперед мова про матеріальні блага – доплати.

757a37e25a1028bff268fd30def6c929

– Мова йде про зміни до відповідних програм щодо грошового забезпечення, і мотивацію для родин учасників АТО, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

За словами заступника Черкаського обласного військового комісара Олега Захаренка, подібна практика є в деяких областях, зокрема, Київській. Коли хтось з родини підписує контракт на проходження військової служби, то «місцеві органи державної влади підтримують родину».

– Адже контрактник захищає родину, відповідно, й громаду. Другий елемент, що присутній в такій виплаті – це популяризація військової служби, підняття її престижу. Знаю, що по Київській області це діє, де громади виплачують порядка десяти тисяч гривень родині військовослужбовця, – зауважив Захаренко.

Доповідач також пояснив, що за вимогами начальника генштабу, всі хлопці й дівчата насамперед потрапляють в навчальний центр, незалежно від того, чи служили вони до цього.

– А вже в навчальному центрі визначається, скільки там людина навчається. Хто вже був в зоні АТо, той, можливо, навчатиметься два тижні, а хтось і два місяці. Опісля військовослужбовці потрапляють в військову частину. Тобто вони можуть потрапити і в зону проведення АТО, і в ті частини, що виведені для відпочинку. І перевага надається саме таким частинам, – наголосив Захаренко. – А вже потім вони направляються в бойові частини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Олеся 31.01.2017 13:17
Молодец!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 депутат 31.01.2017 12:49
Людина спить, а їй сниться, родина, громада, навчання, гроші. А проснувшись думає, як виконать план на контрактників, щоб при цьому нікого з впливових чи багатіїв не обідить. Не тим шляхом ідете панове, при таких підходах кінця і краю цьому не буде. Не за гроші шукайте контрактників, а з грошима, із посадами, беріть на захист України. Україна для всих одна, тому не за гроші шукайте захистників, а навпаки, хто більше має той більш захищає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100