реклама

реклама

Аби навести лад на території міста, влада Умані продовжує його очищення від незаконно встановлених тимчасових споруд. Недавній демонтаж у районі паломництва хасидів викликав суспільний резонанс. Про це йдеться на сайті Уманської міськради.

26 січня працівники Інспекції з благоустрою та КП «Комунальник» працювали в цьому мікрорайоні, аби в законний спосіб прибрати незаконну споруду. Лише завдяки втручанню правоохоронців і особистій присутності першого заступника міського голови Сергія Клочка пізно ввечері роботи вдалось завершити.

Та вже 29 січня на місці демонтованої споруди з’явився новий місток, нашвидкоруч споруджений з дерева і фанери. Наступного дня демонтажній бригаді довелось знову виїжджати на місце та повторно зносити незаконно встановлений місток.

31 січня міський голова Олександр Цебрій скликав розширену нараду за участю першого заступника Сергія Клочка, прокурора міста Романа Павленка, в.о. начальника Уманського відділу поліції Вячеслава Костюка, керівників Інспекції з благоустрою міста та житлово-комунального господарства, а також Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана.

Впродовж десятиліть в мікрорайоні Пушкіна складалася досить непроста ситуація. Окрім проблемних питань, пов’язаних з хаотичною забудовою і незаконно встановленими спорудами, очільник міста озвучив низку інших, які влада має намір вирішувати знову ж таки в законний спосіб. Самовільне захоплення земельних ділянок, проведення земляних робіт на комунальних землях без відповідного погодження з органами місцевого самоврядування, вивезення шару ґрунту без погоджувальних документів, засипання будівельним сміттям і землею річки Уманки, несанкціоноване встановлення тимчасових споруд, будівництво з порушенням норм, захаращення будівельною технікою проїжджої і пішохідної частин вулиць, невиконання містобудівних умов і обмежень, порушення пожежних норм — далеко не все, що може становити загрозу як безпеці уманчан, так і іноземцям.

- Територія міста Умань  - територія закону! Всі без винятку, в тому числі й іноземні громадяни, будуть діяти тільки згідно з нормами чинного українського законодавства. Практика минулих десятиліть, коли всі питання вирішувалися дзвінком і влада закривала очі на незаконні дії, своє віджила. Набагато вигіднішим стає вирішити все й одразу в законний спосіб, — зазначив Олександр Володимирович.

В той же час Сергій Клочко закликав представників фонду дотримуватись своїх зобов’язань і не переводити звичайні господарські питання міста в політичну, релігійну чи якусь іншу площину.

Не вдаватися до будь-якого силового варіанту і не спекулювати спірними проблемними питаннями в особистих цілях, тим самим змушуючи працівників поліції застосовувати превентивні заходи чи силу, закликав і Вячеслав Костюк.

Демонтаж незаконно встановлених споруд – один з напрямків діяльності Інспекції з благоустрою м. Умань. В рамках контролю за станом благоустрою та зовнішнім дизайном міста «розчищено» його територію від 20 самовільно встановлених споруд, ще близько 30 таких на черзі, 70 власників отримали попередження про демонтаж. Отож усі незаконно встановлені на території міста МАФи, паркани, гаражі будуть демонтовані незалежно від того, йдеться про район вулиці Пушкіна, чи про будь-який інший.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Сидоров 03.02.2017 11:31
Не всім це подобається. Але то треба робити. Бо порядок у місті, понад усе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100