10 лютого у Черкасах відбулося вручення орденів «Народний Герой України», нагороди, як запроваджена волонтерами. Усього було нагороджено десятьох бійців.

2805470

Захід розпочався з молитви та хвилини мовчання за полеглими. Нагороджували волонтерів та бійців, які особливо відзначились під час бойових дій на Сході.

Нагороди були виконані у двох кольорових гамах: червоно-чорна стрічка — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю та жовто-блакитна стрічка — для волонтерів та медиків. Срібні ордени у вигляді тризуба виготовляють на добровільні пожертви людей.

На жаль, серед нагороджуваних  були і ті, хто отримав нагороду «Народного Героя України» посмертно. У числі нагороджених був генерал-майор Ігор Момот, ім’я якого носить Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Нагороду отримала дружина Ігоря Момота, коли зал стоячи вибухнув оплесками на честь легендарного прикордонника.

Кожного з героїв прийшли підтримати і привітати близькі та рідні. Нагороджені бійці висловили вдячність організаторам.

cd_YnDOp0OE

Журналіст «Цензор.НЕТ» і організатор церемонії «Народний герой України» Віолетта Кіртока відзначила, що головна мета церемонії нагородження – привітати і не забути героїв цієї країни.

OSS_9679

Віктор Шаповал

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100