реклама

реклама

Три години знадобилося депутатам Золотоніської районної ради, щоб розглянути 38 питань порядку денного. Ухвалили 10 районних програм, підтримали сектор міграційної служби, та Золотоніську пожежну частину, передбачивши кошти відповідно – на заміну вікон та на спорядження для пожежників. Командир Золотоніської пожежної частини О.Пилипенко повідомив депутатам, що у зв’язку з придбанням нової пожежної техніки, одну із діючих пожежних машин буде передана Гельмязівській сільській раді.

Крім того, щоб без затримок продовжити ремонт місцевих доріг, розпочатий минулого року, депутати внесли зміни до програми розвитку дорожньої інфраструктури. Доповнено районну програму фінансування громадських робіт – щоб за допомогою направлених центром зайнятості працівників  пришвидшити роботу управління праці щодо оформлення субсидій для жителів району.

На сесії було розподілено на медичні, освітні, культурні, спортивні заклади та потреби соцзахисту близько 13 млн. грн. Левова частина коштів – на проведення ремонтних робіт і придбання необхідного обладнання в заклади освіти, медицини та культури. Одностайно схвалили депутати рішення про виділення коштів на підвищення зарплат працівникам дошкільних груп навчально-виховних комплексів району та деяким іншим категоріям працівників освіти.

На сесії також було прийнято Порядок фінансування виконання депутатами Золотоніської районної ради депутатських повноважень. Цього року кожен депутат районної ради отримає можливість за власною ініціативою або за зверненням виборців використати по 50 тис. грн. з районного бюджету на об’єкти соціально-культурної сфери та інфраструктури сіл району.

Всі питання порядку денного вирішувалися швидко і без дискусій, оскільки вже були обговорені на засіданнях комісій.  Однак, наприкінці сесії, кілька питань   активізували зал.

Так, під час погодження нових тарифів на теплову енергію по твердопаливних котельнях, що діють на об’єктах районної комунальної власності в Гельмязові, Шабельниках, Кропивні, Піщаному та Золотоноші багато гострих запитань стосовно якості надаваних послуг депутати поставили представнику ТОВ «АЛЬТЕР ЕНЕРДЖІ-ЧЕРКАСИ». Врешті після роз’яснень голови райдержадміністрації О.Лісового, який запропонував затвердити запропоновані тарифи, як одні з найнижчих по області, і пообіцяв впродовж поточного року «радикально» вирішити питання щодо якості опалення Гельмязівської школи, депутати тарифи на тепло погодили.

Уважно заслухали присутні звіт районного прокурора  В.Танцюри про результати роботи Золотоніської прокуратури протягом 2016 року. Було задано питання про стан розслідування резонансних справ, зокрема, за зверненням Новодмитрівської сільської ради щодо землі. Від доповідача депутати почули про результати попередньої перевірки прокуратурою обласного управління Держгеокадастру і виявлені порушення за наслідками яких буде висунута підозра посадовим особам. Найбільше вразила присутніх інформація про те, що 30 осіб, які у рекордно стислі терміни отримали по 2 га державних земель у Новодмитрівці, буквально через місяць отриману землю продали. Районний прокурор запевнив депутатів і сільських голів, що вважає справою честі довести справу до кінця і повернути землі громаді.

Доповідь виконуючої обов’язки начальника відділення Держгеокадастру про стан забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО викликала найбурхливіше обговорення.  Депутати закликали земельних чиновників до звіту після скандалу навколо Новодмитрівської землі, бо хотіли порівняти наскільки успішно просуваються «земельні справи» атовців на фоні успіхів анонімних киян.

Виявилося, що за 2 роки «сприяння»  Держгеокадастру землю змогли отримати лише 87 воїнів з 387, що звернулися. Якби земельні чиновники  сприяли атовцям, як згаданим вище особам (30 чоловік за 2 місяці пройшли увесь шлях від подання документів до отримання землі), то за 24 місяці землю мали б отримати 360 чоловік. Оскільки доповідачка так і не змогла пояснити чому так відбувається, а представники обласного управління Держгеокадастру на сесію знову не прибули,   депутати лишилися невдоволеними звітом. Після бурхливого обговорення, роботу Держгеокадастру щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО в районі одноголосно було визнано незадовільною. Депутати вирішили звернутися до центральних органів влади і Президента України з цього приводу.

Ще одне питання яке тривалий час перебувало в центрі уваги депутатів, через чисельні звернення і скарги з місць – стан призначення і надання субсидій. Начальник управління праці і соціального захисту населення В.Скиба, яка звітувалася перед присутніми, повідомила, що проблема, про яку почали говорити наприкінці минулого року практично вирішена. Залучення додаткових працівників за рахунок громадських робіт дозволить завершити процес до початку березня. Сільські голови і депутати також підтвердили, що ситуація змінилася на краще.  На цій напівоптимістичній ноті сесія завершила свою роботу.

Після цього всі бажаючі: депутати, сільські голови, працівники отримали змогу відвідати новостворений районний геріатричний центр в селищі Пальміра, відкриття якого очікується найближчим часом.

Про це інформують в Золотоніській райраді

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 чехов 16.02.2017 17:00
І яка ж вартість опалення що надає ТОВ «АЛЬТЕР ЕНЕРДЖІ-ЧЕРКАСИ»? Хотілося б знати ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100