реклама

реклама

Експерти припускають як можливість висуватися Миколі Томенку по Золотоніському виборчому округу, так і включення його до виборчого списку "Батьківщини"

Експерти припускають як можливість висуватися Миколі Томенку по Золотоніському виборчому округу, так і включення його до виборчого списку "Батьківщини"

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що нові виборчі правила – привід для активної роботи, а не для святкування чи трауру. Про це він сказав, коментуючи вчорашнє ухвалення Парламентом Закону України «Про вибори народних депутатів».

 «Вважаю, що ухвалений закон не дає підстави для святкування опозиції чи суспільства, оскільки не застережено низку принципових вимог політичного характеру. Водночас, це й не привід для трауру, оскільки було враховано абсолютну більшість вимог експертів і опозиції стосовно механізму та процедури проведення виборів», - сказав Микола Томенко.

«Ще кілька днів тому важко було уявити, що вдасться домогтися можливості не зняття з реєстрації за будь-яких обставин опозиційних кандидатів. Чи, скажімо, озвученої мною вимоги про п’ятирічний термін зберігання виборчої документації», - підкреслив Віце-спікер. «Водночас, нові виборчі правила це радше менше зло, аніж добро. Тому я не голосував за прийняття цього закону», - додав він.

«Але, найбільшою політичною помилкою опозиції може стати вже традиційне кількамісячне обговорення того, що це тріумф чи трагедія», - зауважив М.Томенко. Натомість, на його переконання,  опозиції вже з сьогоднішнього дня треба оговорювати механізми погодження єдиного опозиційного списку в мажоритарних округах, готувати і забезпечувати навчання фахових представників окружних та дільничних комісій, узгоджувати принципи організації роботи під час виборчої кампанії та документи на основі яких опозиційні партії будуть діяти в наступному парламенті.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Володимир 18.11.2011 20:30
Дмитро, не неси "пургу". Ваша політична сила має непогані шанси на здобуття певних політичних позицій. Але тільки при умові, що ви НІЧОГО не будете робити.. Не дай Бог вам хоч пальцем ворухнути...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Україна Майбутнього 18.11.2011 14:31
http://www.cherkassynews.tv/blogs/item/609-zakonom-pro-vybory-vlada-j-opozycziya-soobrazyly-na-trox.html
Законом про вибори влада й опозиція «сообразили» на трьох., у тому числі і 98 представників від опозиції (62 депутата від блоку Юлії Тимошенко і 36 депутатів від НУНС). Нас така одностайність влади та опозиції не дивує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100