реклама

реклама

Питання про соціальний захист працівників підприємств, дотримання норм трудового законодавства роботодавцями, легалізацію заробітної плати та недопущення її виплати нижче мінімального рівня, розглядали на спільній нараді за участю голови Жашківської райдержадміністрації Сергія Бойка, голови районної ради Максима Салія, директора районного центру зайнятості Марії Штунь та понад 100 представників органів місцевого самоврядування, контролюючих органів та суб’єктів підприємницької діяльності. На заході були присутні і журналісти місцевих засобів масової інформації.

фото

«Наразі проведення подібних заходів, незалежно від їх масштабу або кількості учасників, відіграє велике значення на шляху до легалізації тіньового ринку зайнятості населення, і є маленьким кроком до соціальної справедливості», - зазначила у своєму виступі директор районного центру зайнятості Марія Штунь. Також вона відзначила, що діалог зацікавлених сторін є запорукою взаєморозуміння. Основа соціальної захищеності працівника – це офіційне укладання трудових відносин, виплата належної працівникові суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства. Адже, заробітної плати – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів

Під час наради начальником районного відділення податкової інспекції Мариною Акулінічевою, начальником фінансового управління РДА Галиною Загребельною та державним інспектором праці Іриною Вержанівською було прокоментовано статті нормативно-правових актів, які регламентують порядок реєстрації трудових договорів між найманими працівниками та фізичними особами підприємцями, оформлення трудових відносин юридичними особами, зокрема, відносин цивільно-правового характеру та трудові договори, роз’яснено зміни у податковому та трудовому законодавствах. Виступаючими було наголошено, що легальне працевлаштування має бути продуктивним, відкривати перспективи для особистого розвитку та соціальної інтеграції.

Наприкінці заходу всі присутні дійшли висновку, що нині, надзвичайно важливим є об’єднання зусиль усіх, хто бере участь у формуванні соціально-економічної стратегії розвитку та реалізації державної політики в районі, насамперед, для вирішення питань, пов’язаних із розширенням сфери застосування праці та забезпечення легальної продуктивної зайнятості населення.

Жашківський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100