реклама

реклама

На конструктивну розмову перетворилася акція протесту, яку громадські активісти проводили 22 лютого біля офісу ПАТ «Миронівський хлібопродукт» («МХП») у Києві. Представники Чигиринщини цього дня брали участь у «Марші національної гідності» й вирішили принагідно провести пікет біля офісу «МХП» (торгова марка «Наша ряба»).

1 – Трьом представникам пікетувальників запропонували зайти в офіс і поговорити, – розповів у коментарі «Прочерку» один із учасників бесіди, громадський активіст і директор Холодноярської філії заповідника «Чигирин» Богдан Легоняк.

З боку підприємства у зустрічі взяли участь директор з питань зв'язків з громадськістю «МХП» Альона Кузьменко і головний еколог підприємства Олександр Семенець. Упродовж 1,5 годин відбувалося обговорення питань, які турбують жителів регіону у зв’язку з планами будівництва виробничих потужностей «Миронівського хлібопродукту» в селах Рацеве і Вітове Чигиринського району.

В результаті сторони підписали протокол зустрічі, в якому відображено ключові питання, які їх турбують. Також було досягнуто домовленості про те, що «МХП» надасть більш детальні відповіді на зазначені питання в письмовому вигляді.

За словами Богдана Легоняка, представники чигиринської громадськості не хотіли б обмежуватися цією зустріччю й бажають продовжити спілкування з вищим керівництвом «МХП».

– Можливо, нас почують і відмовляться від реалізації планів на Чигиринщині, – міркує Богдан Васильович. – Але, я так розумію, позиція у підприємства інша. Вони нам кажуть: «Давайте дружити», «Давайте налагоджувати діалог», «Ми можемо фінансово допомагати у вирішенні проблем історико-культурної спадщини, поліпшувати природнє середовище». Ми не задоволені цими пропозиціями, оскільки з’ясували для себе, що технологія виробництва «МХП» базується на артезіанській підземній воді. Ми заявили, що дружити не будемо, а якщо налагоджувати діалог – то підходити до нього по-людськи, не сіючи розбрат, як це робилося досі.

Натомість, представниця «МХП» Альона Кузьменко дивиться на перспективи співпраці з Чигиринщиною більш оптимістично.

– Я сподіваюся, що ця зустріч може стати початком конструктивної розмови, – сказала пані Кузьменко в коментарі «Прочерку». – У «Миронівському хлібопродукті» поважають усі точки зору, в тому числі й опонентів. Ми готові надати всю інформацію, яка існує по цьому проекту, причому робити це публічно, прозоро. Сподіваюся, що ми продовжимо спілкування в конструктивному руслі і з Чигиринською народною радою, і з усіма людьми, яких турбують плани майбутнього будівництва. Зі свого боку ми відповідатимемо на запитання, роз’яснятимемо, надаватимемо всю необхідну інформацію.

МХП Протокол

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 дим 24.02.2017 17:37
Давно треба було за стіл переговорів сідати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Маша Дубкевич 24.02.2017 16:12
Істина: скільки не воюй, та поки не домовишся то толку не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100