Лісівники Черкащини завершили рік з позитивними показниками. На цьому у ході розширеного засідання колегії обласного управління за участю директорів лісгоспів наголосив начальник управління Олександр Дзюбенко. Він відзначив, що одним з найголовніших завдань на цей рік є збереження лісівничих колективів у повному складі.

– За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів за 2016 рік усі підприємства спрацювали прибутково, – підкреслив Олександр Дзюбенко. – Завдання з лісокультурного виробництва виконані повністю. Відтворення лісів та лісорозведення проведено на площі 1697 гектарів. Лісові розсадники посіяні на площі 14,8 га. Заготовлено майже 80 тонн лісового насіння. У повному обсязі виконані протипожежні заходи. Від всіх видів рубок заготовлено 632,7 тис. кубометрів деревини. Держлісгоспами отримано чистого прибутку 71,3 мільйони гривень. До зведеного бюджету сплачено 217,5 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено 42,2 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.

Начальник відділу економіки, фінансів та юридичного забезпечення Лариса Солтисік доповіла, що за звітний період лісгоспами області напрацьовано позитивну динаміку в роботі для покращення фінансової стабільності. На 240 гривень зросла середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини (на 34% порівняно з минулим роком). По управлінню вона становить 948 гривень. Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 596,3 мільйони гривень і зріс порівняно з 2015 роком на 135,7 мільйонів гривень (на 29,5%).

Протягом 2016 року за власні кошти підприємств відремонтовано понад 40 кілометрів лісових доріг.

На виконання комплексних заходів з охорони праці лісгоспи направили 2,1 млн. грн.

У 2016 році держлісгоспи здійснили 34,5 мільйонів гривень капітальних інвестицій на придбання лісогосподарської техніки, інвентарю, автомобілів.

Середня заробітна плата одного працівника збільшилась на 3313 грн (на 53%) і досягла позначки в 9602 грн. Лідерами за рівнем середньомісячної зарплати є Кам`янський, Звенигородський, Уманський лісгоспи.

За результатами трудового суперництва за 2016 рік найкраще в минулому році спрацював Кам`янський лісгосп. Начальник управління Олександр Дзюбенко вручив диплом переможця директору Кам`янського лісгоспу Віталію Вересу за досягнення підприємством кращих показників у роботі. Друге місце розподілили Смілянський лісгосп (директор – Юрій Сегеда) та Уманський лісгосп (директор Іван Назаревич). Третє місце посів Звенигородський лісгосп (директор – Анатолій Проценко).

Про це повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100