Не всі райони області нині вже сформували пропозиції щодо створення об’єднаних територіальних громад. У ряді районів тривають дискусії, проте обласна влада просить пришвидшити цей процес, бо якщо цьогоріч це ще можна буде робити за бажанням громадян, а вже у 2018 році населені пункти об’єднуватимуть за принципом, як це бачать у Мінрегіоні. Про це йшлося на обласній колегії в ОДА.

1441803323_1

Окремо голову ОДА Юрія Ткаченка цікавили райони, що відстають в плані реформи, а це Чигиринський, Звенигородський, Жашківський, Драбівський тощо.

Керівництво Чигиринського району повідомило Ткаченку, що жителі району планують об’єднуватись навколо Чигирина і до цього схиляється близько 90% громадян. 10 березня має відбутися сесія міськради, де планують узгодити це питання та прийняти відповідне рішення.

Не все так просто на Звенигородщині, де планують створювати Шевченківську громаду, а також об’єднувати частину сіл навколо міста. Ткаченко розкритикував роботу в цьому напрямку у районі.

Так само є бажання частини селян об’єднуватись навколо Жашкова та Драбова. Так, в Жашкові, якщо міський голова буде довго думати щодо об’єднання, то районна влада обіцяє щільніше працювати з депутатським корпусом, щоб таки приймати відповідні програми. У Драбові пообіцяли попрацювати до 10 квітня, щоб також вже вести більш предметну розмову.

– Потрібно виїжджати в райони, де вже створені громади. Вивчати досвід. Наше завдання переконувати про ті можливості, ресурси, які отримують об’єднані громади! – заявив Юрій Ткаченко. – І треба донести до сільських голів, депутатів інформацію, що вони самі на місцях зможуть розпоряджатися ресурсами і ще наділяються повноваженнями.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100