реклама

реклама

images Фонтан, присвячений 400-річчю Умані, спорудженням якого опікуються спільно міська влада і народний депутат Антон Яценко, опинився у центрі гучного медійного скандалу.

Так, за інформацією «Багнета», який посилається на розслідування «Стоп корупції», при проведенні електронних торгів на його спорудження мали місце антиконкурентні узгоджені дії, а в ході фінансування – махінації з актами виконаних робіт.

У квітні 2016 року Постановою Кабінету Міністрів України з Державного бюджету України виділили 21 млн грн. будівництво фонтану в м. Умань. В аукціоні на проведення робіт брали участь три юридичні особи ТОВ «Імперія води, ПП «Центр-Монтаж-Енерго», ТОВ «МБП-Тепломережа».

У поданих пропозиціях, які розміщені на офіційному веб-порталі «Прозоро», подані документи, які свідчать про антиконкурентні узгоджені дії. ТОВ «Імперія води» надала довідку, що планує залучити субпідрядну організацію ПП «Центр-Монтаж-Енерго».ПП «Центр-Монтаж-Енерго» надало довідку, що планує залучити субпідрядну організацію ТОВ «Імперія води».ТОВ «МБП-Тепломережа» надало довідку, що планує залучити субпідрядну організацію ТОВ «Імперія води».Кожен із учасників тендеру залучав інших, як субпідрядників та як виконавців робіт, і тому хто б не виграв, кожна з даних трьох компаній була отримувачем бюджетних коштів. Але замовник – відділ Житлово-комунального господарства Уманської міської ради жодного порушення у даному бізнес-трикутнику не побачило. І у тендері перемогло ТОВ «Імперія води».

Крім того, за інформацією видання «Наші гроші», правоохоронці підозрюють, що службові особи відділу ЖКГ Уманської міської ради Черкаської області, зловживаючи службовим становищем, внесли неправдиві дані до актів виконаних робіт на користь ТОВ «Імперія води Україна» і розтратили 20 млн грн бюджетних коштів.

Про це свідчить ухвала Придніпровського районного суду м. Черкаси від 13 січня, у якій ідеться, що, як встановило слідство, станом на кінець грудня минулого року ремонтні роботи в сквері, на які виділено більше 20 млн грн (і є акти виконаних робіт), не завершені і перебувають лише на початковому етапі. Розпочато кримінальне провадження.

Таке «відмивання коштів» «Стоп корупції» пов’язує з ім’ям нардепа Антона Яценка.

Сам народний депутат у коментарі «Прочерку» заявив, що очорюють його добрі наміри по створенню фонтану в Умані політичні опоненти.

– В Умані є сквер Шевченка. І я ще раніше через парламент провів постанову по реконструкції скверу до ювілею Шевченка. Як відомо, Умань – це туристичний центр, туди приїздять і з метою помилуватися парком, і з релігійною метою. Тож хотілося бачити місто більш ошатним. Проект фонтану складає близько 30 мільйонів гривень. Частина коштів з держбюджету, частина з міського бюджету, частину дали спонсори, зокрема, мої родичі. І зусиллями всіх хочемо поставити фонтан. Це буде великий фонтан, менші співочі фонтани і екран, що дозволить робити водяне шоу. Звісно, вся ця  конструкція, яка привертатиме ще більшу увагу до Умані, викликає відразу в моїх політичних опонентів, зокрема в очільника політичної партії "Народний фронт" Максима Полякова. Ця політична сила вже повністю деградувала і, крім бруду, нічим більше займатися не може. Тепер ці недруги ініціюють ряд скандалів, замовних статей, публікацій, навіть використовують продажних правоохоронців, щоб створити інформаційну хвилю проти  мене. Та що б не робилося, наприкінці травня фонтан буде запущений і працюватиме, як і в усьому світі, – з весни до осені. А розмови про якесь відмивання коштів чи інші злочини – це все брехня. Тож запрошую і вас на відкриття фонтану, яке відбудеться між 15 травня і 1 червня, – розповів Антон Яценко.

Кошти на реконструкцію парку ім. Т. Шевченка, де відбувається будівництво фонтану, виділили Держбюджет, місто і меценати, зокрема сестра пана Яценка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100