Нещодавно фахівцями з профорієнтації Кам’янського, Катеринопільського, Маньківського та Христинівського районних центрів зайнятості проведено другий етап профорієнтаційного КВЕСТу на тему «Ресурс», в ході якого школярі отримали інформацію про навчальні заклади і спеціальності, які в них можна здобути, та поспілкувалися з представниками різних професій. Участь у заходах взяли майже 200 учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл відповідних районів.

фото 3

Фахівці центру пояснили молоді, що всі існуючі професії можуть бути віднесені до тих чи інших типів в залежності від предмета і засобів праці. Відповідно до запропонованої типології, кожну професію можна охарактеризувати  певними критеріями, а потім вивести для себе "ідеальну формулу професії". І, як наслідок, зрозуміти, яка професія підходить, а яка ні. В залежності від предмета праці всі професії можна поділити на п'ять типів: "ЛЮДИНА-ПРИРОДА", «ЛЮДИНА-ТЕХНІКА», «ЛЮДИНА-ЛЮДИНА», «ЛЮДИНА-ХУДОЖНІЙ ОБРАЗ», «ЛЮДИНА-ЮРИСТ».

Зорієнтуватися старшокласникам у виборі майбутнього фаху також допомагали викладачі місцевих освітянських установ, які презентували свої навчальні заклади, професії, найкращі учнівські твори та дипломні роботи.

Під час профорієнтаційних заходів старшокласники активно брали участь у розважально-пізнавальних ігрових сценках, квестах, командних змаганнях. У свою чергу юристи, кухарі, перукарі, трактористи, журналісти, приватні підприємці, ветеринарні лікарі та пожежники з власного досвіду розповіли учням про переваги та особливості обраного фаху, а також розкрили секрети досягнення успіху у професійній сфері.

У результаті проведених заходів старшокласники дійшли висновку, що кожна людина в житті ставить перед собою конкретно визначені цілі та мету – і йде до них поетапно, насамперед, шляхом обрання, ще в шкільні роки, майбутнього фаху і навчального закладу, потім, вже будучи студентом, опановує омріяну спеціальність, а  ще пізніше, закріплює свій кваліфікаційний рівень практикою на роботі та стає справжнім майстром своєї справи.

Кам’янський, Катеринопільський, Маньківський та Христинівський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100