реклама

реклама

На сесійне засідання Черкаської обласної ради приїхав народний депутат України, лідер соціал-демократичної партії Сергій Каплін Із трибуни він попросив депутатів обласної ради підтримати ініціативу “здорових політичних сил”, які категорично засуджують “бізнес на крові”. Це консолідоване звернення, каже нардеп, треба адресувати до керівництва держави та Служби безпеки України.

На Черкащині триває Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Ряд природничих заходів із залученням підростаючого покоління організували у Корсунь-Шевченківському лісгоспі.

Днями за ініціативи лісничого Яснозірського лісництва Леоніда Буруля учні місцевого шкільного лісництва долучилися до прибирання лісових масивів від засмічення.

111-768x577

– Для нас це вже стало доброю традицією щовесни спільно з школярами прибирати ліс. Така робота не лише очищає довкілля, а й має виховний характер. Адже після таких санітарних робіт діти не можуть дозволити собі залишити сміття в лісі та, навіть, роблять зауваження дорослим, – наголошує лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль.

Після прибирання лісових просторів учасники акції перейшли до надзвичайно важливої та водночас нелегкої справи – посадки лісу. Разом лісівники та юні природолюби заліснили площу майже в 1 гектар у Яснозірському лісництві, висадивши сіянці дуба червоного та сосни звичайної.

– Нам надзвичайно приємно, що кожного року до лісокультурної кампанії долучається молодь. Ми з упевненістю можемо сказати, що нам є кому передати свій досвід, оскільки створення лісів та догляд за ними – це справа усіх поколінь, – додає головний лісничий Корсунь-Шевченківського лісгоспу Іван Дерев’янко.

Слід зауважити, що членами Яснозірського шкільного лісництва проводиться значна робота упродовж всього року – по збору лісового насіння, розвішуванню годівничок у лісах та багато іншого. Постійно відбуваються  тематичні уроки та лекції на природоохоронну тематику, застосування ж отриманих теоретичних знань на практиці забезпечують лісівники.

– Загалом цього року у лісгоспі заплановано створити понад 160 гектарів лісових насаджень. Нині проводиться активна робота по залісненню лісових масивів і більшу частину запланованого ми вже виконали. Тож можемо констатувати, що роботи із садіння лісів вже на завершальному етапі, – зазначає директор Корсунь-Шевченківського лісгоспу Василь Яценко.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 лісник 24.03.2017 22:41
Леонід Буруль в робочих рукавицях - молодець, справжній козарлюга. Був би з нього гарний голова комітету, працював би на користь України, а так ходить з мішком і збирає сміття з дітками. Отака історія... Хтось бездарно керує лісовим господарством, набиває кармани, а Леня мішочник-мусорщик!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100