Про кроки задля врегулювання ситуації на ПАТ «Азот» його колективу розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Зустріч відбулася сьогодні зранку на підприємстві.

За словами очільника області, кілька днів тому в Кабінеті Міністрів України проведено нараду, де розглядали питання виробництва добрив. Ішлося і про стабілізацію роботи черкаського «Азоту».

– Це питання курує Перший віце-прем’єр Степан Кубів, – сказав Юрій Ткаченко. – Із ним я постійно контактую. На нараді в Кабміні запропоновано такий механізм: щоби виробництво добрив здійснювалося на давальницьких умовах шляхом постачання газу ПАТ «Аграрний фонд». Уряд розгляне можливість, аби добрива, які «Аграрний фонд» отримає від черкаського «Азоту» та «РівнеАзоту», були передані сільськогосподарським підприємствам здебільшого на умовах зустрічного постачання продукції майбутнього урожаю. Також розглянуто можливість держпідтримки хімічної галузі. Деталі будуть пізніше.

Як наголосив голова Черкаської ОДА, влада на різних рівнях задіює всі свої важелі задля врегулювання ситуації.

– Проблема комплексна і стосується не лише черкаського «Азоту», а й іще кількох підприємств, – пояснив Юрій Ткаченко. – З одного боку, має місце кількамісячна заборгованість із виплати зарплати на підприємстві, зростає соціальна напруга. З іншого – це удар по наших аграріях у розпал посівної. Вони сплатили понад 1,5 млрд грн «Азоту» за добрива, але досі їх не отримали. Також підприємство заборгувало «Черкасиобленерго» за споживання електроенергії понад 1 млрд грн, має борги за газ. Тому і процес напрацювання механізмів задля вирішення проблеми складний.

Нагадаємо, 28 березня очільник Черкащини звернувся до Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка з ініціативою проведення круглого столу задля врегулювання ситуації з ПАТ «Азот».

Про це інформує прес-служба «Черкаської ОДА».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 язон 31.03.2017 17:31
Кстати, о пенсионной реформе Гросмйман сегодня сказал, что с октября вдвое поднимут пенсии. А вот пенсионный порог поднимать - да, лет через 7. Когда продолжительнос ть жизни вырастет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 язон 31.03.2017 17:29
Цитую Реаліст Комаров:
Економічні питання повинен вирішувати Прем єр, який колись обіцяв попередникам показати як треба працювати. Чомусь і досі не показав, але знову пообіцяв показати років через 7. Це коли він сьогодні про пенсійну реформу говорив.

За год работы этого премьера экономический спад сменился экономическим ростом, прекратились валютные ралли и втрое снизилась инфляция, за 2016 г. в на 23% выросли номинальные зарплаты ,и на 9/% - выросли РЕАЛЬНЫЕ зарплаты, с учётом инфляции. И при этом госдолг - на том же уровне остался. Да, хочется больше. И не всё делается ,что можно сделать. Но какащками кидаться - НЕ НАДО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Реаліст Комаров 31.03.2017 15:56
Економічні питання повинен вирішувати Прем єр, який колись обіцяв попередникам показати як треба працювати. Чомусь і досі не показав, але знову пообіцяв показати років через 7. Це коли він сьогодні про пенсійну реформу говорив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 стабилизец 31.03.2017 14:32
А гуманитарную допомогу с барского плеча пачиму не подкинул, хучь просроченную. нехорошо это, не по-ахметовски.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100