реклама

реклама

Якщо до працівників «Азоту» Уряд не прислухається, вони мітингуватимуть у Києві. Про це заявив журналістам голова правління черкаського ПАТ «Азот» Віталій Скляров після завершення сьогоднішнього мітингу «азотівців» на Соборній площі Черкас.

Скляров2

– Ми всі хочемо працювати. Ми хочемо, щоб було виплачено зарплати, щоб Уряд нас почув і запровадив антидемпінгові мита на ввезення російських мінеральних добрив, – наголосив пан Скляров. – Російські мінеральні добрива сьогодні по ціні мають дуже добрий вигляд в очах наших сільгоспвиробників.

На думку Віталія Склярова, «це робиться для того, щоб зупинити весь український хімпром».

Разом із тим, як випливає зі слів керівника «Азоту», не ця обставина є визначальною у виникненні нинішніх проблем підприємства.

– Ми зробили дуже багато, щоб наша продукція конкурувала зі світовими виробниками, – сказав він. – У підприємство було вкладено величезні кошти, які вивели його на конкурентоспроможний рівень. Розхідні коефіцієнти нашої продукції здатні конкурувати і з російським, і з іншими зарубіжними виробниками. Нам лише потрібний природний газ – основна стратегічна сировина для нашого підприємства. І підприємство запрацює, виплатить заробітні плати і віддасть борги по мінеральних добривах, яке воно зараз має перед сільгоспвиробниками.

За словами пана Склярова, підприємство не має оборотних коштів для того, щоб придбати новий газ, але вже має свій газ, який держава не повертає.

– Ми звертаємося до Уряду із закликом найближчим часом вийти з нами на діалог, щоб ми змогли сісти за стіл переговорів і намітити рішення, – сказав Віталій Скляров. – Нам потрібний природний газ, який є у підземних сховищах. Це – газ нашого холдингу, і ми маємо на нього всі права. Судові інстанції всіх рівнів відбулися...

Як зазначив Віталій Скляров, зараз – розпал посівної, і якщо сільгоспвиробник не отримає необхідні мінеральні добрива, то врожай цього року буде низьким, а це – і податки, і надходження в місцеві бюджети, а також валютні надходження в країну загалом.

Наразі через зупинку виробництва підприємство має борги перед своїми працівниками, перед «Черкасиоблеренго», перед «Черкасигазом». Також «Азот» зібрав близько 1,5 млрд грн передоплати з аграріїв, але поставив добрива лише частково – 7 березня через відключення газу й відсутність оборотних коштів для його придбання підприємство зупинилося.

Усі ці борги Віталій Скляров пообіцяв оплатити, коли підприємство запрацює. При цьому, за словами пана Склярова, держава винна корпорації OSTCHEM, до якої входить «Азот», близько 12 млрд грн.

– Зараз Уряд розробляє давальницьку схему роботи підприємства. Це – один із варіантів початку роботи підприємства, хоч і досить хиткий, – зазначив Віталій Леонідович. – Якщо Уряд нас не почує, то мітингувати ми будемо вже в Києві.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 toten 04.04.2017 09:07
"Ми всі хочемо працювати. Ми хочемо, щоб було виплачено зарплати, щоб Уряд нас почув і запровадив антидемпінгові мита на ввезення російських мінеральних добрив, – наголосив пан Скляров. – Російські мінеральні добрива сьогодні по ціні мають дуже добрий вигляд в очах наших сільгоспвиробни ків" - уберите прокладки, продавайте напрямую, - и цены сразу станут заметно ниже, "Азот" перестанет быть убыточным.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Евген 03.04.2017 21:16
Підіть на сурікова на пункти прийому метелолому і гляньте чиїми добривами вони завалені. Рашиськими .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Регіональна Тальнівщина 03.04.2017 16:05
Наступний мітинг - в столиці ДНР :-x
Насправді, це міф про російські добрива. Зараз це діло активно постачає Китай
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 язон 03.04.2017 15:54
Если у частного предприятия есть хозяйственный спор с государством - обращаться надо в суд. А не выводить людей на площадь. Да и самим работникам Азота можно бы и головой подумать. Кто там прав-виноват, они только со слов своего начальства знают. Чего ж то начальство не хочет по законной процедуре свои права и интеерсы отставивать почему за спины работников прячется?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 СОЛДАТ 03.04.2017 15:32
Звичайно що молодці.Вивели оборотку в офшори, зупинили підприємство і прийшли мітингувати.Склярова хочеться просто обняти і заплакати :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Жінка 03.04.2017 14:56
МОЛОДЦІ!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100