реклама

реклама

Виробники намагаються купувати худобу у селян за низькими цінами

Виробники намагаються купувати худобу у селян за низькими цінами

Такі прогнози щодо вартості продуктів до новорічного столу висловлює в інтервю газеті «Черкаський край» генеральний директор холдингу «АгроЗлатодар», депутат обласної ради Володимир Лукянець.

 – Молочні вироби дорожчатимуть, тому що молока стає менше, – пояснює Володимир Лукич. –  Заводи в Золотоноші, Каневі й Звенигородці зробили реконструкції, тож возитимуть  сировину й за 200 кілометрів. Що ж до м’яса, то ціна залежатиме від влади: якщо організують ярмарки та прямі закупівлі через споживспілку, то ціни вдасться стримати. Хоч вирощувати свиню невигідно навіть удома: середня ціна живої ваги за дев’ять місяців — 11 гривень за кілограм. Тому люди курей тримають, а останнім часом взагалі перейнялися модою на перепелів.

Крім того, розповів Володимир Лук’янець й про дві основні біди аграріїв: неврожай та врожай.

– Цього року ціни на реалізацію кукурудзи впали із 1700 гривень до 120, тому що люди затоварилися. Ми підрахували: для того, щоб виростити тонну кукурудзи, треба вкласти 1150 гривень на гектар, а ціна на зерно соняшнику за два роки впала з 5,2 тисячі до 2,6. Мої знайомі, які мають овочеве фермерське господарство, запевняють, що урожай цього року — як ніколи, але через відсутність реалізації навіть кредитів не можуть відшкодувати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100