реклама

реклама

4 квітня 2017 року в Корсуні-Шевченківському на Черкащині вшанували Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка ‒ прихильника ВО «Свобода». Націоналісти з Черкас та Корсуня, гості із Запоріжжя та громада міста відвідали місце його останнього спочинку. До меморіальних заходів приєднався й лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Після пам'ятного мітингу відбулася презентація книги Василя Сергієнка «Космічний відголос». Під час представлення видання до присутніх звернувся Олег Тягнибок.

«Загинути під час війни чи революції ‒ це страшно. Але піти в інший світ уже після цих подій ‒ це, напевно, ще страшніше. Дійсно, Майдан завершився, але не закінчилася революція. Адже революція ‒ це не просто стояння людей на вулиці, а реальна зміна системи влади. Василь Сергієнко про це дуже добре знав, усвідомлював і саме за це боровся. І така страшна його смерть ‒ уже за кілька місяців після нібито перемоги Майдану, але під час незавершеної революції.

А замовники його вбивства себе дуже добре почувають. Так, на лаві підсудних зараз є декілька офірних цапів. Але там нема тих нелюдів, які давали наказ уже навіть після втечі Януковича викрадати і вбивати.

Щойно в Києві завершилося одне із судових засідань у справі Небесної Сотні. На жаль, так виглядає, що ці суди формальні, вони тривають уже три роки й умисне затягуються далі. Немає політичної волі влади, тому маємо глибокий сумнів, що за теперішнього керівництва державою засудять тих, хто вбивав наших героїв», ‒ зазначив очільник «Свободи».

Олег Тягнибок передав дружині героя іменну статуетку Степана Бандери, яку «Свобода» вручає родинам Небесної чоти об'єднання ‒ загиблих Героїв Революції гідности та московсько-української війни.

Зауважимо, що книгу Героя Небесної Сотні видано за сприяння депутата Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» Володимира Зуєнка. Під час презентації націоналіст зауважив, що Василь Сергієнко є знаковою постаттю не лише для рідного міста, а й всієї України. Водночас він наголосив на необхідності покарати винних у його смерті.

«Ось уже три роки минуло відтоді, як друга Василя було закатовано, проте й досі його вбивці не покарані. Нашим обов'язком є встановити справедливість і прослідкувати, аби їх було засуджено», ‒ заявив Володимир Зуєнко.

У межах презентації книги побратими Василя Сергієнка нагадали про обіцянки обласної влади, представник якої був присутній на заході, покарати вбивць та замовників злочину в тижневий термін. Зауважимо, що суд над вбивцями триває вже три роки.

Про це повідомили в прес-службі ВО «Свобода».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100