4 квітня топомічіна комісія міста Черкас ухвалила рішення про утворення редакційної колегії, яка має підготувати текст довідника «Топоніміка Черкас». Довідник має вмістити основну інформацію про найменування усіх черкаських вулиць, провулків, узвозів та площ, а також дані про їх попередні назви.

Антон Ведула

Окрім знаних черкаських істориків до складу колегії обрали також Антона Ведулу, члена топомінічної комісії міста, депутата Черкаської міської ради (фракція ВО «Свобода») та очільника обласного осередку студентської профспілки «Студентська Свобода».

Коментуючи подію Антон Ведула розповів про передумови створення колегії й виникнення ідеї публікації довідника: «Працюючи над пропозиціями щодо перейменувань вулиць у Черкасах, однією з проблем, з якою зіткнулась  топонімічна комісія була відсутність доступної інформації стосовно певних назв вулиць та провулків. В основному це стосувалось або маловідомих загиблих учасників Другої світової війни, або місцевих партійних діячів. Зіштовхувались ми і з плутаниною, коли важко було визначити, на честь кого названа певна вулиця через існування кількох відомих історичних постатей з однаковим прізвищем. Провівши кампанію з декомунізації топоніміки міста, вдалось повернути частину історичних назв, а також увіковічнити імена не тільки видатних діячів української історії, але і загиблих учасників війни з Черкас. Отож виникла потреба в створенні єдиного довідника топоніміки Черкас, який би містив основні відомості стосовно всіх назв вулиць, провулків, узвозів та площ у Черкасах. Цей довідник має стати в нагоді державним і приватним установам, навчальним закладам, навіть тій же топонімічній комісії міста в майбутньому, аби пояснення стосовно передусім унікальних черкаських історичних назв та загиблих вояків, на честь яких названо вулиці були доступними».

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 язон 08.04.2017 12:37
"однією з проблем, з якою зіткнулась топонімічна комісія була відсутність доступної інформації стосовно певних назв вулиць та провулків." Аби були черкащани в комісії - то розказали б..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 /// йыдь додому ! 08.04.2017 11:42
А это обязатльное условие чтобы попасть в комиссию - быть понаехавшим ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Правда 05.04.2017 21:59
Обрали, то й обрали. Не велика подія в житті Черкас. А от довідник такій справді потрібний. Люди плутаються у назвах перейменованих вулиць. Цей довідник треба вивісити на сайті міської ради, щоб кожен охочий міг зрозуміти, де тепер яка вулиця та що ще муляє топонімічній комісії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Реаліст 05.04.2017 21:49
Тю! Якщо вже треба було від "СВобода" - то чого не Нищука? Той хоча б історик за освітою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100